Val de controale în pieţe înaintea Paştelui

controale în pieţe

Peştele şi mielul se află în aceste zile în vizorul inspectorilor de la Direcţia Veterinară. Controalele sunt dispuse de la nivel central şi se desfăşoară în comun cu celelalte structuri cu atribuţii de control pe siguranţa alimentară.

Conform celor declarate de şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dr. Mitică Tuchilă, în prezent se desfăşoară acţiuni de control concentrate pe zona de deltă şi de terasă. „Avem în plină desfăşurare acţiuni de control mixte cu lucrători de la OPC, DSP şi IPJ. Pe lângă acţiunile care vizează circuitul comercial se vor organiza şi filtre în trafic. De asemenea, se vor organiza filtre şi la punctele de trecere bac”, ne-a declarat directorul Direcţiei Sanitare Veterinare Tulcea, dr. Mitică Tuchilă.

Controalele urmăresc respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate târgurile de animale, pieţele agroalimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare şi unităţile de alimentaţie publică.

ANSVSA a menţinut şi anul acesta derogarea care permite ca în târgurile sau în pieţele unde vin ciobanii cu animale vii să se organizeze puncte de tăiere sub supraveghere sanitar-veterinară.