Reducerea TVA în panificaţie, inutilă

Supraacciza de 7 eurocenţi ne-a scumpit pâinea!

Supraacciza de 7 eurocenţi ne-a scumpit pâinea

Brutăriile au fost forţate de ultimele politici guvernamentale să urce preţul la pâine. De câteva zile, preţul la majoritatea sortimentelor de pâine a crescut cu cel puţin 10 bani. Creşterea de 10 bani la preţul pâinii este pragul minim, agenţi economici din Tulcea confirmând faptul că la anumite sortimente de pâine creşterile au fost şi mai mari. Introducerea accizei suplimentare la pâine şi scumpirea gazelor sunt factorii principali care au determinat scumpirea alimentului de bază al românilor.

Agenţi economici din panificaţia tulceană ne confirmă faptul că au fost obligaţi să armonizeze preţul pâinii urmare a ultimelor politici economice aplicate de Guvern.

„Acciza la combustibil şi scumpirea gazelor au influenţat preţul pâinii la raft”, confirmă George Caraman, patronul fabricii de pâine „Cuptorul de Aur”.

Caraman susţine însă că în realitate nu este vorba de o creştere a preţului la pâine ci de o ajustare firească în condiţiile actuale de piaţă. „De fapt avem o revenire la preţul din toamnă, înainte ca unii agenţi economici să decidă să scadă brusc preţul pâinii”, a completat Caraman.

Organisme care au invocat scăderea încasărilor la bugetul statului, deci, mărirea deficitului.