Tinerii tulceni din PMP au plantat puieţi de salcâm, la Bididia

puieţi de salcâm plantați de tinerii din PMP în Pădurea Bididia

Organizaţia de Tineret a Partidului Mişcarea Populară Tulcea a participat, miercuri, la o acţiune de împădurire desfăşurată în zona Pădurii Bididia, de la periferia municipiului. Evenimentul a fost organizat în cadrul acţiunii anuale „Luna plantării arborilor”, cu sprijinul Direcţiei Silvice Tulcea şi al elevilor tulceni. În cadrul acestei acţiuni de mediu, şcolarii din municipiu şi tinerii din Partidul Mişcarea Populară au plantat puieţi de salcâm în zona special vizată de către silvicultori.

Tradiţionala manifestare „Luna plantării arborilor” este organizată de Romsilva în fiecare an, în perioada 15 martie – 15 aprilie. Deschiderea oficială a manifestării la nivel naţional a avut loc în data de 17 martie.

În cadrul manifestării, a fost deja marcată şi Ziua Internaţională a Pădurilor, sărbătorită în fiecare an pe 21 martie. „Luna plantării arborilor” („Luna Pădurii” – cum mai este cunoscută) are la origine iniţiativa lui Spiru Haret (ministrul Cultelor şi Instrucţiunii Publice la începutul secolului trecut) de a se sărbători „Ziua Pomilor” prin plantarea unui copac de către fiecare elev.