Cele 40.000 de măşti de protecţie donate de Municipalitatea Suzhou, China, au ajuns vineri la Tulcea.

Măştile urmează să fie distribuite cu prioritate instituţiilor ai căror reprezentanţi sunt implicaţi în combaterea pandemiei de coronavirus.

„Mulţumesc prietenilor chinezi pentru acest ajutor, respectiv Municipalităţii Suzhou şi Ambasadei Republicii Populare Chineze în România. Nu este un gest întâmplător, el se înscrie în linia relaţiilor de prietenie şi cooperare care ne leagă. De când Suzhou şi Tulcea au devenit oraşe înfrăţite în 1995, acestea au realizat schimburi aprofundate în domeniile culturii, medicinei tradiţionale chineze, agriculturii. În toată această perioadă de criză am menţinut legătura cu Ambasada Chinei, care şi-a manifestat tot sprijinul în ceea ce priveşte venirea la Tulcea a doi medici biologi, care ne-ar fi de mare ajutor în ceea ce priveşte efectuarea anali-zelor pentru Covid 19, dar şi în ceea ce priveşte identificarea unor furnizori pentru echipamente medicale specifice, ştiute fiind greutăţile pe care le întâmpinăm în această perioadă în achiziţionarea acestor echipamente. Pentru toate acestea nu pot decât să mulţumesc încă o dată reprezentanţilor ambasadei, în special Excelenţei Sale doamna ambasador Jiang Yu”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Măştile de protecţie vor fi distribuite Spitalului Judeţean de Urgenţă, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta, precum şi instituţiilor direct subordonate CJ.

Acest sprijin face parte din acţiunile de cooperare dintre cele două regiuni înfrăţite în anul 1995 şi survine unei acţiuni a CJ Tulcea derulată în luna februarie a acestui an prin care administraţia judeţeană a transmis populaţiei din Suzhou peste 35.000 de măşti.