Aproximativ 2 milioane de euro vor asigura finanţarea investiţiilor în modernizarea a mai bine de 14 kilometri de drumuri din comunele Chilia şi I.C. Brătianu. Investiţiile sunt finanţate prin instrumentul financiar ITI Delta Dunării, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

„Cu investiţia pe drumuri suntem la faza de contractare a lucrării. Rămâne să vedem ce va fi la licitaţie. Să fim optimişti şi să sperăm că vom avea constructor şi ne va feri Dumnezeu de contestaţii”, ne-a declarat primarul comunei I.C. Brătianu, Alexe Iordan.

Tot prin Investiţii Teritoriale Integrate se modernizează şi drumurile din comuna Chilia Veche.

   „Este vorba de aproximativ 9 kilometri de drumuri stradale din interiorul localităţii, o investiţie de aproximativ 1 milion de euro. Urmează să începem în scurt timp lucrările”, a precizat Georgeta Ciupitu, primarul comunei Chilia Veche.

Facilităţi de acostare şi investiţii în acvacultură

Infrastructură de agrement cu facilităţi de acostare este un alt proiect important pentru comunitatea din Chilia.

„Pentru acest proiect, în scurt timp, urmează să fie semnat contractul de finanţare. Vorbim de amenajarea unei zone noi de acostare”, a precizat Georgeta Ciupitu.

Valoarea proiectului amintit se ridică la aproximativ 3,7 milioane de euro.

Pe zona privată, agenţi economici au atras fonduri europene în sumă de 4,7 milioane de euro, bani care susţin proiecte de investiţii în amenajări piscicole şi acvacultură.

„Încă un exemplu care confirmă importanţa existenţei mecanismului ITI aici, la Tulcea. Iată, avem investiţii în infrastructura rutieră şi cea de agrement, esenţiale pentru ceea ce înseamnă dezvoltare locală. De asemenea, este de evidenţiat implicarea mediului privat la Chilia acolo unde tot cu bani europeni este valorificat şi potenţialul piscicol. Sunt investiţii pentru comunităţi, pentru oameni”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.