Un tunel de decontaminare a fost donat ieri, de Ziua Internaţională a Sănătăţii şi Securităţii în Muncă, Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de către Primăria Tulcea prin intermediul unui nou partener, Asociaţia Kiwanis România.

Prin acest demers, primarul Constantin Hogea continuă seria acţiunilor de sprijin acordat acestei secţii. Aparatul în valoare de peste 5.000 de lei răspunde solicitării venite din partea reprezentanţilor secţiei în cadrul primei donaţii făcute în urmă cu aproape trei săptămâni.

„Este vorba despre un tunel de decontaminare ce are ca destinaţie Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean. La prima donaţie pe care am făcut-o acolo ne-au rugat ca dacă avem posibilitatea să le aducem un astfel de tunel de care au foarte mare nevoie. În urma contactelor şi discuţiilor pe care le-am avut, am identificat un partener care este o reţea de cluburi nu numai în ţară ci şi în plan european, Asociaţia Kiwanis România. Au spus că ne pot ajuta cu acest tunel şi astfel continuăm sprijinul pe care primăria îl acordă în dorinţa noastră de a fi alături de sănătatea tulcenilor. Mulţumim pentru excelenta colaborare a doamnei Adriana Henderson, preşedinte al Star Children Relief şi coordonator al Kiwanis!”, ne-a declarat primarul Constantin Hogea.

Kiwanis este o asociaţie de voluntari care afirmă că doresc să construiască împreună o comunitate umană mai bună. Azi, Kiwanis este prezent în 100 de ţări, cu 8.500 de clu-buri, iar familia Kiwaniană numără peste 600.000 membri.

Cel care s-a ocupat de preluarea donaţiei este doctorul Georgi Georgiev din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase. Medicul s-a arătat foarte mulţumit de această donaţie care completează necesarul de aparatură.

„Suntem foarte bucuroşi că l-am primit. Acesta va fi folosit de personalul medical din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase şi ne va fi de foarte mare folos. Tunelul funcţionează pe bază de senzori şi are o lampă UV. Noi l-am amplasat într-o zonă comună, prin care venim din toate părţile, şi în acest fel păstrăm circuitul curat. Mulţumim primăriei pentru implicare! Am colaborat cu ei şi s-au ţinut de cuvânt. Pe lângă acesta, mai avem două tuneluri de la spital şi putem spune că suntem dotaţi pe toate intrările”, a precizat dr. Georgi Georgiev.

O cantitate considerabilă de produse necesare asigurării actului medical în lupta cu noul coronavirus au fost donată luna aceasta Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de către Primăria Tulcea prin intermediul Asociaţiei „Dăruieşte Aripi” din Con-stanţa.

În ultima perioadă, Primăria Tulcea prin intermediul mai multor asociaţii a oferit echipamente necesare în lupta cu noul coronavirus mai multor secţii din cadrul SJU Tulcea, unei Staţii de Salvare, dar şi medicilor de familie din municipiu.