Mai bine de 400 de copii din comuna Greci vor beneficia de o investiţie de 1,3 milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea şcolii gimnaziale din localitate.

Proiectul finanţat prin ITI Delta Dunării, Programul Operaţional Regional 2014-2020 vizează asigurarea condiţiilor pentru desfăşurarea unui act educaţional modern, la standarde europene.

   „Prin această investiţie se va realiza inclusiv un bazin de înot dar şi o bibliotecă modernă cu sală multifuncţională pentru activităţi artistice. Pe această lucrare am avut trei strigări de licitaţie la care, din păcate, nu s-a prezentat nimeni. Am decis să refacem documentaţia şi să separăm construcţia de ceea ce ţine de dotări. Să sperăm că lucrurile vor evolua bine astfel încât să dăm drumul la lucrări”, ne-a declarat Nicolaie Mocanu, viceprimar cu atribuţii de primar al comunei Greci.

De asemenea, prin ITI Delta Dunării, cu fonduri europene nerambursabile, la Greci se va extinde sistemul de alimentare cu apă şi canalizare şi se vor asfalta 14 drumuri de interes local cu o lungime totală de aproximativ 4,8 kilometri.

   „Mă bucură faptul că banii europeni ajută la modernizarea şcolii gimnaziale din Greci, o investiţie care prinde şi realizarea unui bazin de înot. Tot cu bani europeni se extinde reţeaua de apă şi se modernizează drumuri la Greci. De asemenea, ITI asigură finanţare nerambursabilă pentru o sumă de proiecte realizate de agenţi economici în mediul privat cu acţiune în agricultură şi turism. Sunt investiţii importante pentru comunitatea locală care se fac cu bani europeni tocmai pentru că judeţul Tulcea este beneficiar al unui mecanism financiar unic la nivel naţional”, ne-a declarat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Ju-deţean Tulcea.

În mediul privat, sunt nu mai puţin de 31 de proiecte în su-mă de 2,1 milioane de euro prin care, la Greci, se dezvoltă ferme, se înfiinţează, se extind şi se modernizează exploataţii agricole. Totodată sunt finanţate proiecte pentru construcţia de agropensiuni.