Una dintre comunităţile din judeţul Tulcea cu o dezvoltare evidentă în ultimii ani cu ajutorul fondurilor europene ne-rambursabile este Jurilovca.

Remarcabilă este consistenţa proiectelor dezvoltate de investitorii privaţi în comunitatea vestită pentru arta culinară tradiţională.

Sunt nu mai puţin de 48 de proiecte cu o valoare de peste 8 milioane de euro care înseamnă investiţii concentrate în agroturism, procesare peşte sau ferme vegetale şi apicole.

Numărul mare al proiectelor din zona privată arată faptul că aici la Jurilovca investitorii au găsit un teren propice pentru dezvoltarea planurilor de afaceri.

Se modernizează drumurile şi se reabilitează portul pescăresc.

Unul dintre proiectele angajate de Primăria Jurilovca vizează modernizarea străzilor de interes local.

„Am demarat lucrările la această investiţie de aproximativ 1 milion de euro prin care se toarnă asfalt în două straturi pe aproximativ 5 kilometri de drumuri”, a precizat Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca.

Tot cu fonduri europene la Jurilovca s-a modernizat, reabilitat şi dotat Căminul Cultural din Vişina şi s-a amenajat o bază sportivă cu vestiare. De asemenea a fost aprobat la finanţare proiectul pentru Reabilitarea portului pescăresc din localitate cu o valoare de 18,4 milioane de lei. Un proiect finanţat cu fonduri europene nerambursabile care se dezvoltă la Jurilovca este „Înfiinţarea pieţei locale a produselor apicole din Jurilovca”. Acest proiect are ca scop promovarea apicultorilor locali. Superfestivalul Borşului lipovenesc de Jurilovca, ediţia 2019 s-a făcut şi el 100% cu bani europeni, nefiind angajat niciun leu de la bugetul local al comunei Jurilovca pentru această manifestare care i-a făcut României poftă de peşte şi distracţie!

„Felicitări comunităţii Jurilovca pentru consistenţa proiectelor cu finanţare europeană. Aceste investiţii aduc bani în comunitate şi generează locuri de muncă. Unii au spus că Teodorescu a luat miliardul de euro pentru el. Nu, aceşti bani merg în investiţii care dezvoltă comunităţile din teritoriul acoperit de mecanismul financiar ITI Delta Dunării”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.