Cu prilejul Zilei Internaţionale a Asistenţilor medicali, primarul Constantin Hogea a fost prezent ieri alături de 155 de eroi din municipiu, cărora le-a dăruit creme speciale pentru protejarea mâinilor, tricouri cu un mesaj specific dar şi cele mai bune gânduri.

Au fost vizitaţi asistenţii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Secţia de Boli Infecţioase, UPU şi ATI.

„Având în vedere că în ultima perioadă asistenţii medicali au avut un rol extraordinar în ceea ce înseamnă prevenirea şi combaterea infecţiei cu noul coronavirus şi nu numai, în semn de respect pentru activitatea acestora le-am făcut o vizită în special celor din linia întâi. Am ales asistenţii medicali de la Staţia de Salvare, Secţia de Boli Infecţioase, UPU şi ATI. Este vorba de aproape 155 asistenţi medicali în cazul cărora ne-am permis să mergem la ei acasă, respectând toate regulile impuse, inclusiv distanţarea socială. Le-am mulţumit pentru activitatea depusă şi i-am asigurat de respectul şi recunoştinţa noastră. Le-am înseninat ziua înmânându-le câte un bucheţel de flori tuturor doamnelor. De asemenea, le-am dăruit câte un tricou pe care scrie <<Erou, linia întâi>> fetelor de la Staţia de Ambulanţă şi Boli Infecţioase”, ne-a declarat primarul Constantin Hogea.

În acest demers primăria a fost sprijinită de Kaufland şi Asociaţia Blondie.

„Toată lumea a primit câte o cremă reparatorie pentru mâini, având în vedere că marea majoritate a asistenţilor medicali îşi agresează zilnic mâinile cu tot felul de substanţe dezinfectante. Mi-a arătat o asistentă mâinile şi nu mi-a venit să cred cât de inflamate sunt din cauza substanţelor. În acţiunea noastră am fost ajutaţi de Kaufland şi Asociaţia Blondie, cărora le mulţumim! Noi ne facem mesagerul urărilor de bine şi de sănătate tuturor asistenţilor medicali din  municipiu care prestează activitatea zi de zi!”, a transmis primarul Hogea.

Ziua Internaţională a Asistentului Medical se celebrează pe 12 mai, în fiecare an, de ziua de naştere a lui Florence Nightingale (supranumită „Femeia cu lampa”), prilej de celebrare a profesioniştilor care au depăşit bariera profesiei şi au intrat în memoria umanităţii.

Anul trecut, pe vremea când COVID19 era doar un diagnostic rar, International Council of Nurses propunea ca temă pentru Ziua Internaţională a Asistentului Medical 2020 – „Nursing the World to Health”, axat pe adevărata valoare a asistenţilor medicali, pentru populaţia lumii. Tema a căpătat valenţe superlative în ultimele două luni, fapt ce ne determină să o sărbătorim ca atare.

Asistentele medicale joacă un rol-cheie în toate instituţiile medicale, fiind responsabile de bunăstarea, siguranţa şi recuperarea pacienţilor. Au multe cunoştinţe şi abilităţi diferite, se perfecţionează şi lucrează în medii dificile şi stresante.