La Murighiol se lucrează la extinderea şi modernizarea reţelei apă-canal, lucrare care merge în tandem cu asfaltarea drumurilor. Investiţiile în sumă de 2,4 milioane de euro sunt finanţate prin mecanismul financiar ITI Delta Dunării, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

„Pe alimentarea cu apă venim acum cu bazine şi puţuri forate, iar la canalizare vom efectua inclusiv 245 de branşamente la reţea. Lucrările se fac ţinând cont şi de faptul că avem în execuţie şi investiţia prin care vom asfalta 6 kilometri de drumuri din interiorul comunei”, ne-a declarat Filip Ivanov, primarul comunei Murighiol.

Tot cu fonduri europene nerambursabile la Murighiol se va reabilita, moderniza şi extinde şcoala primară din Sarinasuf. De asemenea, va fi reabilitată şi dotată grădiniţa din Plopu.

Investiţiile în sumă de aproximativ 500.000 de euro se află în faza de licitaţie, a precizat sursa citată.

Cu finanţare ITI a fost, totodată, modernizat şi dotat  Căminul Cultural din Sarinasuf.

„Se extinde reţeaua de apă, se asfaltează străzi şi se modernizează infrastructura locală. Sunt iată investiţii pentru comunitate care se fac cu bani europeni, prin ITI Delta Dunării, singura Investiţie Teritorială Integrată ce se implementează în România. De asemenea, potenţialul turistic al zonei a atras proiecte din zona privată a căror sumă se apropie de 11 milioane de euro. Sunt investiţii cu o importantă contribuţie pentru economia locală. Cu responsabilitate, am încredere că vom depăşi această criză COVID 19 şi treptat lucrurile vor reveni la normal. Avem nevoie de o economie funcţională, oamenii au nevoie de locuri de muncă”, ne-a declarat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

La Murighiol există interes pentru proiecte cu bani europeni şi din mediul privat.

Prin instrumentul financiar ITI Delta Dunării în comună s-au accesat proiecte cu finanţare europeană în turism şi agricultură. Sunt nu mai puţin de 41 de proiecte în sumă de 10,8 milioane de euro prin care se construiesc, modernizează şi se extind pensiuni agroturistice, se amenajează şi se dezvoltă ferme în piscicultură şi apicultură.