Primăria Tulcea continuă campania de ridicare a maşinilor abandonate pe teritoriul municipiului, ieri fiind prima zi de activitate.

„Această activitate a fost întreruptă în perioada stării de urgenţă şi în cea mai mare parte a stării de alertă. Din momentul în care au crescut măsurile de relaxare, am decis să reluăm activitatea şi în acest domeniu, pentru a elibera străzile Tulcei şi pentru a face oraşul puţin mai respirabil”, a precizat viceprimarul Andaluzia Luca.

Primăria municipiului Tulcea a început la sfârşitul lunii ianuarie să ridice maşinile abandonate pe domeniul public, la acea vreme fiind identificate 40 de autoturisme.

Viceprimarul municipiului, Andaluzia Luca, a declarat că proprietarii trebuie să plătească 2.000 de lei pentru recuperarea celor două autoturisme.

„Dacă nu le va revendica nimeni, maşinile vor intra în posesia Primăriei, iar Direcţia de Întreţinere şi Administrare Patrimoniu va fi obligată să asigure casarea şi valorificarea lor prin unităţi de tip REMAT”, a menţionat viceprimarul Luca.

Utilajul pentru ridicarea autoturismelor abandonate pe domeniul public a fost achiziţionat în ultima parte a anului 2018 şi a costat 450.000 de lei, fără TVA. Punerea lui în funcţiune a fost amânată, din cauza lipsei personalului necesar.