Primele tratamente de combatere a ţânţarilor încep în această dimineaţă în Tulcea. Acţiunile contra insectelor sunt  programate în perioada 15-28 iunie şi vor fi efectuate de Primăria municipiului Tulcea în colaborare cu SC Coral Impex SRL, atât în scările de bloc cât şi parcuri, străzi sau incinte didactice.

Substanţele folosite pentru activitatea de dezinsecţie sunt avizate de Comisia Naţională Pentru Produse Biocide şi fac parte din grupa Xn şi Xi de toxicitate, după cum urmează:  CYMINA PLUS, substanţa activă cypermethrin, Super Killer 25 EC,  substatnţa activa cypermethrin;  Biopren 50 LML, substanţa  activă s-metopren.

„Se vor face dezinsecţii în incintele didactice acolo unde nu sunt activităţi, scările de bloc şi domeniul public şi privat al municipiului. De luni dimineaţă încep activitatea care va viza ţânţarii, căpuşele şi toate insectele care creează disconfort pentru că a venit puseul de căldură iar răspunsul din partea acestor dăunătoare a fost pe măsură. Să sperăm că nu îi va împiedica vremea”, a declarat primarul Constantin Hogea.

În această perioadă crescătorii de albine sunt rugaţi să ia masurile care se impun pentru protejarea familiilor de albine.

 „Rugăm crescătorii de albine să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine de pe raza municipiului Tulcea pe perioada efectuării activităţii, în caz contrar SC Coral Impex SRL şi Primăria Municipiului Tulcea sunt absolvite de orice responsabilitate”, se arată într-un comunicat de presă.

Autorităţile avertizează că substanţele pot fi nocive, iritante, uşor iritante asupra pielii şi ochilor.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestor acţiuni pe domeniul public, perioada de efectuare a activităţii va fi reprogramată.