Primăria Tulcea a solicitat artistului care va realiza bustul lui Mihai Eminescu să îi refacă imaginea, după ce o comisie de la Bucureşti a stabilit faptul că nu corespunde din punct de vedere artistic şi fizic.

După cum se ştie, busturile a două mari personalităţi ro-mâne vor îmbogăţi imaginea culturală a două parcuri din municipiu. Este vorba despre poetul Mihai Eminescu şi scriitorul Valentin Şerbu ale căror lucrări pentru busturi au fost comandate de administraţia locală anul trecut.

„Există o comisie de acreditare la Bucureşti în zona celor care gestionează şi girează problemele culturale care pentru Valentin Şerbu ne-a dat aprobarea că bustul corespunde din punct de vedere artistic şi fizic. În cazul lui Mihai Eminescu va trebui să refacă imaginea bustului. Am transmis ofertantului că va trebui să reia concepţia artistică privind bustul lui Eminescu”, ne-a declarat primarul Constantin Hogea.

Lucrarea pentru bustul poetului Mihai Eminescu a fost comandată de primărie în luna decembrie a anului trecut. Odată cu bustul lui Mihai Eminescu, la Tulcea va ajunge şi bustul lui Valentin Şerbu.
În parcul TAVS va fi amplasat bustul lui Mihai Eminescu, parc care îi va prelua numele. În ceea ce priveşte bustul lui Valentin Şerbu, acesta va fi amplasat în Parcul Personalităţilor.

Bustul lui Mihai Eminescu va costa 40.000 lei şi de realizarea acestuia se va ocupa un agent economic din Bacău. În ceea ce priveşte bustul lui Valentin Şerbu, acesta are o valoare de 37.500 lei şi va fi conceput de un agent economic din Cluj.

Mihai Eminescu, poet, prozator şi jurnalist român, este so-cotit de cititorii români şi de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

De asemenea, tulceanul Valentin Şerbu, scriitor român contemporan, este cunoscut în special pentru romanele şi povestirile sale satirice.