Preşedintele PSD Tulcea Horia Teodorescu nu numai că nu critică plecarea lui Lucian Furdui la Pro România, ci dă dovadă de eleganţă politică vorbind despre mutarea fostului prefect social democrat.

„Am stat de vorbă cu Lucian, este dorinţa lui şi se regăseşte la Pro România, nefiind un partid care este foarte îndepărtat ca şi structură umană de PSD. Probabil că a găsit acolo o oportunitate de a creşte în ceea ce înseamnă viaţa politică. Acum Lucian nu se poate dezbrăca totalmente de trecut, pentru că a fost prefect nominalizat de un guvern PSD din câte îmi amintesc. Acum  are o altă opţiune şi şi-a regăsit doctrina în altă parte, cu toate că doctrina se găseşte într-o zonă care nu se distanţează foarte major de PSD. Este un partid de centru stânga cu nuanţe liberale, pe care le-au avut toate partidele din România dacă ne uităm la guvernările trecute. Eu îi doresc să aibă succes! Îmi este prieten şi va rămâne un amic. Se întăreşte sub o formă sau alta un centru-stânga românesc. Este o vorbă românească care spune că aşchia nu sare departe de trunchi, dar rămâne de văzut”, ne-a declarat preşedintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu.

Fostul  prefect al judeţului din partea PSD, Lucian Furdui, s-a alăturat luni, 13 iulie, unui alt partid politic, respectiv Pro România. Decizia a luat-o în urma consultării cu alţi foşti prefecţi PSD din ţară care, de asemenea, au trecut la Pro România.

Avocatul Lucian Furdui, fost consilier judeţean ales pe lista PSD şi secretar general al organizaţiei judeţene, a fost numit prefect în aprilie 2017 de Guvernul Grindeanu.