Valoarea totală a lucrărilor la cele trei obiective se ridică la 47,5 milioane de lei

Reabilitarea Colegiului Dobrogean „Spiru Haret”, a clădirii fostului Tribunal şi a parcării  supraetajate pentru turişti de pe strada Ivanov Dumitru va fi scoasă la licitaţie spre sfârşitul acestui an, o posibilă sursă de finanţare putând fi reprezentată de creditul pe care municipalitatea îl va accesa de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

„Aşteptăm o rectificare pozitivă, dar mă îndoiesc că va acoperi cele trei investiţii, pentru că sunt mari. Noi am intrat pe posibilitatea identificării unor culoare financiare de sprijin pentru aceste investiţii. Există toată documentaţia, sunt semnate autorizaţiile de construcţie. Pentru că nu sunt eligibile pentru finanţarea din fonduri europene, rămâne posibilitatea bugetului local, sau de ce nu, cu sprijinul celor de la BERD. Să vedem ce discuţii vom avea cu dânşii şi este foarte posibil ca aceste trei investiţii să fie realizate cu creditul pe care îl vom lua de la BERD. Cel puţin pentru anul acesta, nu are rost să ne facem iluzii deşarte, este im-posibil să putem asigura finanţarea din bugetul local”, ne-a declarat primarul Constantin Hogea.

Situaţia financiară a administraţiilor publice locale nu este una tocmai bună, având în vedere că acestea au fost nevoite să aloce fonduri pentru gestionarea epidemiei de coronavirus.

Potrivit primarului Constantin Hogea, valoarea totală a lucrărilor la cele trei obiective se ridică la 47,5 milioane de lei.

În prezent, Primăria Tulcea are 14 proiecte aflate în implementare, 14 proiecte implementate şi finalizate, aflate în monitorizare ex-post, dar şi alte 14 proiecte aflate în diverse stadii de pregătire, evaluare, inclusiv precontractare.