Deschiderea punctului de trecere a frontierei româno-ucrainene din Isaccea, România, spre Orlovka, Ucraina, va avea loc în câteva zile, după ce, miercuri, Guvernul a adoptat printr-o hotărâre permiterea traficului de marfă.

Punctul de trecere a Dunării cu bacul a fost  inclus în hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Directorul general al Navrom Galaţi, Constantin Hârţan, spune că va organiza o şedinţă de consultare cu autorităţile ucrainene în urma căreia se va decide data la care va începe transportul de marfă.

„Voi face o şedinţă şi cu partea ucraineană şi vom decide când vom începe transportul. Toţi sunt pregătiţi, ei s-au instalat din punct de vedere material şi cred că în câteva zile se va da drumul transportului. Este bine că au permis transportul de marfă, ne intrăm în mână şi se obişnuieşte lumea cu acest trafic. Lucrurile nu sunt strălucite nici la noi nici la ei în ceea ce priveşte pandemia, dar mărfurile oricum treceau pe undeva”, ne-a declarat directorul Constantin Hârţan.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.