Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţişti din cadrul I.P.J. Tulcea, jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei de Sănătate Publică şi cei de la Protecţia Consumatorului au continuat activităţile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum pieţe, terase sau cluburi în aer liber, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Cu ocazia controalelor au fost verificate au fost verificate 23 de societăţi comerciale şi aplicate patru sancţiuni pentru fapte de natură economică, nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi la Legea 61/1991, în context COVID-19.

„Respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi a celor privind distanţarea fizică în toate zonele aglomerate au reprezentat obiectivul acţiunilor desfăşurate, astfel că agenţii economici din centre comerciale, pieţe, târguri, terase şi cluburi în aer liber de pe raza judeţului Tulcea au fost controlaţi cu prioritate”, se arată în comunicatul transmis de Instituţia Prefectului.

Astfel de activităţi vor avea loc şi în perioada următoare, în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanţare socială.