Dragoş Simion, preşedintele Filialei municipale Tulcea a Partidului Ecologist Român (PER), şi-a lansat candidatura pentru Primăria municipiului Tulcea, în cadrul unui eveniment desfăşurat sâmbătă.

Dragoş Simion a fost şeful de cabinet al ex-prefectului PSD Lucian Furdui, are 40 de ani, este administratorul unei companii de transport de persoane, este căsătorit şi are un co-pil. Spune că principalul său obiectiv este dezvoltarea capacităţii turistice a municipiului Tulcea.

„În ultimii 15 ani am activat în conducerea unor companii multinaţionale pe funcţia de director. Anul acesta am luat decizia de a mă alătura Partidului Ecologist Român pentru ca alături de colegul meu, Ionuţ Stan, să construim o echipă solidă, puternică pentru Tulcea. Nu am mai făcut politică şi nu am mai fost membru al niciunui partid politic. Am activat pentru o foarte scurtă perioadă în domeniul public. Acum sunt extrem de determinat şi motivat pentru a face lucruri pentru Tulcea. Este oraşul în care m-am născut, trăiesc, mi-am făcut studiile şi mi-am întemeiat o familie. Îmi doresc foarte mult un viitor demn şi sigur pentru copiii noştri în Tulcea. Am ales acest partid pentru că face o politică curată. Este un partid de centru care va avea un viitor clar în politica românească, dar şi internaţională. Vedem rând pe rând, cum ţările europene au achiesat la ideea de ecologie. Avem foarte multe lucruri de făcut în Tulcea, lucruri care nu s-au întâmplat în ultimii 15-16 ani. Avem de recuperat foarte mult timp. Sunt multe proiecte pe care noi le avem pentru Tulcea. Unul dintre acestea este dezvoltarea capacităţii turistice a municipiului având în vedere poziţia geografică a oraşului, ca şi poartă de intrare în Delta Dunării”, ne-a declarat Dragoş Simion.

La rândul său, Ionel Stan, preşedintele PER Tulcea spune că ambiţia şi determinarea îl recomandă pe Dragoş Simion pentru funcţia de primar.

„Am avut o întâlnire întâmplătoare cu domnul Dragoş Simion, am avut discuţii despre oraşul Tulcea, ce facem cu oraşul în care trăim. Eram foarte nemulţumiţi de faptul că oraşul nu oferă perspective tinerilor şi am zis să luăm atitudine. Am văzut determinare, ambiţie, dorinţa de a schimba şi a se implicam în dezvoltarea oraşului şi am zis să facem o echipă împreună”, ne-a spus preşedintele Ionel Stan.

Candidatul partidului la preşedinţia Consiliului Judeţean Tulcea încă nu a fost stabilit, un posibil candidat putând fi chiar Ionel Stan, fost consilier local şi judeţean din partea PDL.

„Pentru CJ am purtat discuţii cu mai multe persoane cu vizibilitate la nivel de judeţ. În cazul în care nu vom găsi o astfel de persoană, voi candida eu, ca şi preşedinte al organizaţiei judeţene. Sub nicio formă nu luăm în considerare o alianţă. Vrem să avem propriile structuri, iar obiectivul principal pe care îl avem la nivel de judeţ, dacă vom avea consilieri locali, orice proiect pe care îl avem în interesul comunităţii va fi susţinut de consilieri ai partidului. Tot ce poate ajuta în dezvoltarea judeţului, cu siguranţă vom  sprijini”, a subliniat preşedintele Ionel Stan.

Filiala Judeţeană a Partidului Ecologist Român a fost înfiinţată la începutul lunii iunie, iar până la sfârşitul lunii s-au format structuri la nivel judeţean. Partidul are structuri în Babadag, Isaccea, Măcin şi Sulina,  municipiul Tulcea, dar şi în 11 comune.

„La nivel de oraşe şi municipiu avem candidaţii stabiliţi. Am lucrat şi pe partea de comune şi am reuşit să facem structuri în Jijila, I.C. Brătianu, Niculiţel, Luncaviţa, Somova, Topolog, Dăeni, Dorobanţu, C.A. Rosetti, Peceneaga, Slava Cercheză şi încă suntem în discuţii pe câteva comune. În prezent avem peste 1.000 de membri la nivel de judeţ şi căutăm oameni care să se implice în Partidul Ecologist Român pentru că avem foarte multe proiecte pe care vrem să le punem în aplicare pentru judeţ şi Delta Dunării”, a precizat Ionel Stan, preşedintele Filialei Judeţene Tulcea a Partidului Ecologist Român.