Încă două partide şi-au anunţat candidaţii la Primăria municipiului Tulcea. Astfel, omul de afaceri tulcean Valentin Spiru este candidatul din partea PMP, iar antreprenorul Cristian Porneală a fost desemnat candidatul Alianţei USR-PLUS.

Valentin Spiru, un om de afaceri care a mai trecut prin experienţe politice, spune că doreşte să se pună în slujba cetăţenilor pentru un dram de mai bine.

„Motivaţia este aceeaşi pe care am avut-o de fiecare dată când am candidat. O iau ca pe o obligaţie morală şi cetăţenească. Mă pun în slujba cetăţenilor pentru un dram de mai bine. Încerc să candidez ca om pus în slujba administrării, nu neapărat ca om politic. Personal nu mi-am făcut un scop din politică doar că structura mea de constructor m-a determinat să fac acest lucru. Într-un timp relativ lung, de peste 25 de ani, prin natura activităţii pe care am dus-o îmi place să cred că am adus lumină în casa oamenilor. Acum consider că este momentul să mă dedic administraţiei locale cu dorinţa sinceră de a aduce un  dram de bunăstare. Activitatea mea politică s-a desfăşurat doar pe partea dreaptă. Am intrat în PMP şi la sugestia domnului Mihail Neamţu, persoană pe care o apreciez”, ne-a declarat Valentin Spiru.

Valentin Spiru este în prezent preşedintele Asociaţiei Patronale Tulcea şi face parte din PMP din luna septembrie a anului trecut. Pionieratul în politică l-a făcut în cadrul PNL, ulterior fiind  membru fondator al PLD. De-a lungul timpului, a construit de la firul ierbii Partidul Noua Republică, şi  a fost preşedintele Filialei Tulcea a Partidului Naţional Democrat.

La rândul său, antreprenorul tulcean Cristian Porneală îşi propune să schimbe imaginea oraşului.

„Aş vrea să văd o schimbare în oraş, care nu arată foarte bine. Avem pretenţia ca un oraş cu potenţial turistic să arate foarte bine. Se pot găsi soluţii la aceste probleme dar nu prea se vrea”, a precizat Cristian Porneală.

Cristian Porneală face parte din USR Tulcea de trei ani şi nu a mai fost membru în alte formaţiuni politice.