Fost primar al comunei Stejaru in perioada 2004 – 2016, Dumitru Enache vrea să revină în administraţia publică, liberalul lansându-şi la sfârşitul săptămânii trecute candidatura pentru funcţia de primar.

În prezent Dumitru Enache lucrează în administraţia centrală şi candidează pentru a patra oară pentru funcţia de primar, mandat în cadrul căruia îşi propune să pregătească o echipă de tineri.

„Vreau să redau imaginea comunei Stejaru care în anul 2016 era una reprezentativă pentru judeţul Tulcea şi avea imagine internaţională în Uniunea Europeană prin prezenţa primarului comunei în comitetul regional de la Bruxelles pe o perioadă de 10 ani. În ultimii patru ani comuna a rămas înţepenită la nivelul anului 2016. Niciodată comuna noastră nu a fost dată exemplu negativ în cei 29 de ani de la Revoluţie. Tot timpul noi am avut oameni de vază care ne-au vizitat, începând cu regele Mihai, prim-ministrul Petre Roman, preşedintele României Traian Băsescu şi alte personalităţi. În ultimii ani a fost dată ca exemplu negativ de la tribuna Parlamentului României. Acestea sunt cauzele care m-au determinat să revin, deşi eu de trei ani lu-crez în administraţia centrală, sunt consilier în Ministerul Agriculturii şi am fost subsecretar de stat în Ministerul Mediului, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Arii Na-turale Protejate. Revin în comuna mea natală şi candidez pentru funcţia de primar pentru că trebuie să pregătesc o echipă de tineri cărora să le împărtăşesc experienţa mea în administraţia publică locală şi centrală, pentru ca viitorul comunei pe plan politic şi administrativ să fie asigurat”, ne-a declarat candidatul din partea PNL, Dumitru Enache.

Dumitru Enache spune că în noul său mandat îşi va relua programul din anul 2016, printre obiectivele sale fiind şi suplimentarea sursei de apă a comunei, dar şi  instituirea unui transport local pentru persoanele în vârstă şi cele defavorizate.

„Din păcate trebuie să îmi reiau platforma program din anul 2016. Am lăsat trei proiecte cu finanţare asigurată şi acelea s-au realizat dar cu foarte multe greşeli de execuţie. Este vorba despre asfaltarea străzilor de un milion de euro, construire clinică spital cu Ambasada americană în valoare de 300.000 de dolari şi branşamente canalizare în cele trei sate. Primul obiectiv va fi suplimentarea sursei de apă a comunei pentru că am făcut 70 de km de reţea de apă, 24 km de aducţiuni şi 46 km de distribuţie, trei staţii de epurare, 20 km  de conducte de canalizare. Toate casele din comună beneficiază de apă curentă şi canalizare, dar din păcate în ultimul an apa lipseşte cu desăvârşire şi este de o calitate foarte proastă. Al doilea obiectiv este construirea unei uzine de apă şi a unui bazin de înmagazinare de 1.200 metri cubi de apă. Celelalte obiective sunt unele de protecţie socială, vrem să instituim un transport local pentru persoanele în vârstă şi defavorizate de la Altân Tepe către Stejaru şi de la Vasile Alecsandri către Stejaru”, a precizat Dumitru Enache.

O altă problemă pe care Dumitru Enache intenţionează să o rezolve este preluarea blocurilor de la Altân Tepe.

„Preluarea blocurilor de la Altân Tepe pentru a rezolva cea mai gravă problemă socială a judeţului Tulcea, pentru că aceşti contribuabili la bugetul local şi la cel de stat, deşi locuiesc de 50 de ani în aceste blocuri, depouri poate, nu sunt proprietarii lor. Cea care le deţine este o companie din Deva şi am făcut demersuri, le-am preluat gratuit, dar numai cu o decizie a Consiliului de Administraţie şi nu o hotărâre AGA. În continuare port discuţii şi se pare că după terminarea evaluării intabulării cadastrului a terenului intravilan a localităţii Altân Tepe la toate blocurile voi reuşi să le preiau în mandatul 2020-2024. Cetăţenii încă nu au dreptul să le cumpere şi plătesc chirie la compania din Deva. Comuna Stejaru nu este proprietar încă pe terenul intravilan şi pe acele clădiri”, a menţionat Dumitru Enache.