Cel  mai frecventat loc de picnic din municipiul Tulcea, cel aferent Lacului Ciuperca, va fi reamenajat şi dotat cu mobilier specific, după ce ieri a fost semnat şi predat ordinul de începere a lucrărilor.

Este vorba despre proiectul „Îmbunătăţirea condiţiilor de agrement şi recreere în Parcul şi Lacul Ciuperca din Municipiul Tulcea” prin măsuri de protejare a mediului pentru comunităţile din zona FLAG Delta Dunării, Cod SMIS 130185.

Prin implementarea acestui proiect se are în vedere amenajarea peisagistică a parcului Ciuperca într-un mod unitar cu încadrarea în specificul Deltei Dunării.

„Deoarece Lacul Ciuperca reprezintă una dintre cele mai îndrăgite locaţii de promenadă şi petrecere a timpului liber pentru locuitorii oraşului Tulcea, prin implementarea acestui proiect se doreşte revitalizarea parcului şi amenajarea unui spaţiu prietenos pentru comunitatea locală care să ofere condiţii de confort şi siguranţă, atât adulţilor, cât mai ales copiilor”, ne-a declarat primarul Constantin Hogea.

Proiectul cuprinde lucrări de amenajare a locului de picnic cu un modul de grătar şi picnic care va conţine 10 foişoare din lemn cu acoperiş din stuf, dar şi cinci ansambluri de grătar cu masă şi spălător.

„De asemenea, se va amenaja un loc de joacă pentru copii, modulul loc de joacă având tematică pescărească este format din două zone destinate copiilor în funcţie de vârstă. Echipamentele achiziţionate vor respecta tematica parcului şi a zonei specifice Deltei Dunării”, a precizat primarul Constantin Hogea.

În cadrul proiectului se va mai amenaja un  debarcader cu ambarcaţiune de agrement, vor fi achiziţionate hidrobiciclete şi bărci cu vâsle pentru plimbări pe Lacul Ciuperca, iar pentru personal se va achiziţiona o barcă cu motor pentru a putea interveni cu rapiditate în cazul unor situaţii neprevăzute.

Perioada de implementare a proiectului este 28.05.2019-28.05.2021.

Proiectantul desemnat este  SC VIA PRO IT Consulting SRL Botoşani cu proiectul executat în valoare de 57.477,00 lei. Constructorul este SC ELCOS Grup SRL Tulcea, cu un  contract de lucrări şi furnizare echipamente nr. 22441/ 05.08.2020 în valoare de 2.173.783,54 lei. Dirigenţia este asigurată de SC FRANGOMY Solutions SRL şi are o valoare de 20.108,62 lei.

Toate preţurile includ TVA, iar întregul proiect este finanţat din fonduri nerambursabile.