O societate comercială cu activităţi în turism a fost amendată ieri cu 100.00 de lei pentru depozitare necorespunzătoare a deşeurilor pe malul Dunării.

Zeci de saci de gunoi menajer au fost depozitaţi, în dezordine, pe malul Dunării, unii dintre ei fiind rupţi, gunoiul ajungând în apă. Sacii au fost abandonaţi pe platforma Staţiei de sortare şi epurare de la Crişan de către operatorii de turism localizaţi pe malul opus.

Comisariatul Gărzii de Mediu al ARBDD a aplicat o sancţiune în valoare de 100.000 de lei societăţii comerciale. Tot ieri, au fost invitaţi la sediul Comisariatului atât operatorul JT Grup cât şi Primăria Crişan în vederea finalizării actelor de control.

„Sacii de gunoi menajer au fost aruncaţi direct din barcă, fără a mai fi transportaţi dincolo de mal, în containerele situate la câţiva metri depărtare. În mod normal, deşeurile se depun în containerele situate pe platformă până la preluarea acestora de către firma de salubrizare, însă volumul de gunoi fiind mare, apar probleme dacă sacii nu se depozitează corespunzător”, a anunţat ieri ARBDD.

După implicarea autorităţilor, sacii de gunoi menajer au fost îndepărtaţi şi platforma eliberată şi curăţată.

Imaginile au ajuns şi în atenţia ministrului Mediului, Costel Alexe, care le consideră „revoltătoare”.