Canotorii de la CSM Danubiu Tulcea au adus opt medalii acasă

După o perioadă lungă în care competiţiile de kaiac-canoe au fost sistate din cauza pandemiei de coronavirus şi în ciuda iar timpului relativ scurt pentru antrenamente, sportivii de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Danubiu Tulcea au obţinut opt medalii în urma participării la Campionatele Naţionale de la Bascov, din judeţul Argeş.

Nu mai puţin de 26 de copii legitimaţi la CSM Danubiu Tulcea au participat la probele din cadrul competiţiei. De remarcat este performanţa sportivului Mihai Teliman, care a reuşit să obţină două medalii de aur la probele de canoe simplu.

„Am avut 26 de copii în competiţie, cel mai mic având  şapte ani, Panica Eric,  iar cel mai mare 18 ani. Jumătate dintre ei erau avansaţi la grupa de performanţă, iar cealaltă jumătate a fost alcătuită din copii selecţionaţi anul acesta. Mihai Teliman, în vârstă de 16 ani, a obţinut două medalii de aur. Nu a fost o surpriză pentru noi, că a luat aurul la ambele probe, canoe simplu 100 0m şi 200 m, deoarece la categoria lui nu are adversari. Este în Lotul Naţional pentru categoria 17-18 ani, adică Juniori 1, iar el este Juniori 2. Medalia de argint a fost obţinută de canoea de dublu la Juniori 2, pe proba de  1000 m, fiind formată din Sebastian Chilug şi Alexandru Hristu, aceştia au obţinut şi medalia de argint. La categoria de cadeţi am mai obţinut un argint prin canoea de patru, formată din Marian Armeanu, Alexandru Popoiag, Răzvan Trofimov şi Rareş Pascale. La cadeţi, canoe patru am obţinut bronzul cu Mario Iosif, Vlad Chilug, Gino Scarlat, Ştefan Popa”, ne-a declarat antrenorul secţiei de kaiac-canoe al CSM Danubiu Tulcea, Doru Lazăr.

La kaiac fete, categoria simplu, bronzul l-a obţinut Andreea Botaş, iar  Rareş Geileanu  la categoria de copii Open a avut acelaşi rezultat.

„Atâta timp cât noi am practicat sportul acesta şi am avut performanţe deosebite, ne dorim ca şi sportivii noştri să atingă măcar performanţa noastră, chiar s-o depăşească”, ne-a declarat antrenoarea de kaiac-canoe a CSM Danubiu Tulcea, Nicoleta Tertiş

Directorul clubului este mândru de rezultatele sportivilor, chiar dacă nu au avut suficient timp pentru aş desfăşura antrenamentele.

„Mă bucur că am participat la Campionatul Naţional pe anul 2020. Am crezut că n-o să participăm şi că n-o să ajungem, dar am reuşit să obţinem şi medalii, două de aur, două de argint şi patru de bronz. S-ar fi putut mai multe medalii, dar ţinând cont de situaţia cu starea de alertă şi cu situaţia de pandemie, ne bucurăm că am ajuns la nivelul acesta. Pentru doar 20 de zile de pregătire, sunt mulţumit pentru ce am realizat anul acesta”, ne-a declarat directorul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Danubiu Tulcea, Vasile Miron.

Canotorii urmează să participe la sfârşitul lunii octombrie la patru competiţii naţionale, care se vor desfăşura tot la Bascov.

„Începând cu 20 octombrie, până pe 26 vom avea patru campionate care se vor desfăşura unul după altul. Primul va fi Cupa României, care include toţi copiii până în 18 ani, în afară de cadeţi. Mai avem Criteriul de Selecţii pentru Juniori 2, un concurs în urma căruia participanţii pot fi selecţionaţi în lotul de Juniori 2, Criteriul de Selecţii pentru Juniori 1 şi Campionatul Naţional de Maraton pentru  Juniori”, ne-a declarat Doru Lazăr.

Sportivii sunt elevi ai Liceului Teoretic „Ion Creangă”, Liceului Tehnic „Henri Coandă”, Liceului Economic „Delta Dunării”, Şcolii Gimnaziale „Constantin Găvenea” şi Şcolii Generale „Alexandru Ciucurencu” din Tulcea.