Un număr de 2.500 de măşti de protecţie au fost donate ieri de Primăria Tulcea către Şantierul Naval din municipiu, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Având în vedere evoluţia imprevizibilă şi total nefericită a cazurilor de coronavirus de la Şantierul Naval, şi că avem foarte mulţi concitadini care lucrează acolo în nişte condiţii fizice de implicare extraordinară, ultimele  donaţii pe care le-am primit, 2.500 de măşti, cu ajutorul diferitelor asociaţii, ONG-uri şi oameni din societatea civilă care sunt alături de noi, au fost donate lucrătorilor din şantier. Am considerat că este un moment extrem de acut şi de serios în ceea ce priveşte platforma industrială, a celor de la Şantierul Naval, unde lucrează mii de oameni şi am decis ca această donaţie pe care am strâns-o cu greu în ultima lună cu ajutorul celor care au fost alături de noi, cărora le mulţumesc, să fie oferită sindicatului”, a declarat primarul Constantin Hogea.

Cel care a preluat măştile de protecţie este Doru Şchiopu, preşedintele Sindicatului Liber al Navaliştilor din Şantierul Naval Tulcea, care va distribui materialele secţiilor care sunt cele mai expuse.

„Vom distribui măştile de protecţie către secţiile productive care au cea mai mare nevoie. Este un gest pe care trebuiau să îl facă mai multe asociaţii, organizaţii deoarece Şantierul Naval este cheia oraşului”, a precizat preşedintele Doru Şchiopu.

În perioada următoare, municipalitatea are în vedere şi sprijinirea unităţilor de învăţământ cu măşti de protecţie.

„Legat de ceea ce înseamnă asigurarea măştilor pentru instituţiile şcolare, trecând peste faptul că Ministerele Sănătăţii şi al Educaţiei au spus că se vor ocupa de acest aspect, am acordat deschiderile pe luna septembrie în urma solicitărilor cât şi suplimentar, unde s-a putut, în aşa fel încât fiecare şcoală să încerce măcar pentru început să aibă o autonomie de funcţionare. Eu am convingerea că nici un părinte nu îşi va trimite copilul la şcoală în speranţa că i se vor da măşti de la unitatea de învăţământ. Nu neg că sunt şi copii aflaţi într-o anumită condiţie socială, care chiar nu au. Ne vom strădui în limita disponibilităţilor bugetare să fim alături şi de începutul de an şcolar, indiferent pe ce scenariu va fi”, a mai spus primarul Hogea.