„Am un proiect de suflet – realizarea parcului de la Bididia”

Marius Octavian Popa este candidatul ALDE Tulcea pentru funcţia de primar al municipiului Tulcea. În prezent este vicepreşedinte ALDE Tulcea, dar şi membru în Biroul Politic Executiv Central. S-a născut la data de 4 august 1960 şi este căsătorit.

– Cum vă definiţi: om de administraţie sau politician?

– Sunt mai degrabă om de administraţie, deşi am făcut în egală măsură şi politică, fiind şef de cabinet al deputatului Crin Antonescu şi parlamentar timp de 8 ani.

– Cât de importantă este pentru un primar o majoritate prietenoasă în Consiliul Local?

– Este importantă, dar un primar inteligent poate să-şi creeze în consiliul local propria majoritate bazată pe interesele cetăţenilor.

– Când veţi fi ales primar veţi numi un city manager?

– Nu sunt un om care să fug de răspundere, dar cred că un city manager e important pentru a asigura continuitatea proiectelor din primărie, pe mai multe mandate. Voi încerca să introduc în regulamentul consiliului local alegerea unui city manager prin concurs care să aibă un mandat de cel puţin 8 ani.

– Care este cel mai mare avantaj/dezavantaj personal în calitate de primar?

– Cel mai mare avantaj este că poţi să laşi în urma ta realizări care să rămână în istoria oraşului. Recunosc că îmi doresc acest lucru. Dezavantajul este că reuşeşti să trezeşti multe adversităţi şi invidii şi trebuie să recunosc că mă deranjează acest lucru.

– Care este punctul slab în Primăria Tulcea referindu-ne aici la direcţiile şi societăţile din subordinea instituţiei?

– Cred ca aproape totul are nevoie de o reformă profundă, dar cele mai deficitare activităţi realizate de primărie sunt cele legate de curăţenia oraşului şi de serviciul de investiţii care nu a reuşit până acum să realizeze un program raţional de investiţii în oraş, privind mai ales infrastructura şi să urmărească foarte atent calitatea lucrărilor.

– Care dintre societăţile primăriei ar trebui închisă sau reformată din temelii?

– Aşa cum am spus toate ar trebui reformate din temelii.

– Veţi da afară oameni din primărie?

– Da, dacă nu vor proba competenţă, moralitate şi spirit de echipă.

– Care ar fi cea mai importantă problemă nerezolvată, din punctul dumneavoastră de vedere, la nivelul oraşului şi care ar fi soluţiile?

– Este greu să prioritizezi, dar sunt trei care ar trebui rezolvate. Una ar fi salubritatea – şi ea s-ar putea rezolva într-un termen scurt, a doua ar fi infrastructura oraşului şi a treia ar fi realizarea unui parc de distracţii la Bididia prin extinderea şi reabilitarea celui existent. Orice oraş turistic ar trebui să aibă un parc de distracţii pentru turişti şi cetăţenii săi.

– Cât de important este pentru un primar să aibă o culoare politică similară cu cea a Guvernului?

– Dacă mi-aţi fi pus această întrebare acum patru ani, aş fi spus că este important. Acum, în actuala conjunctură politică, vă răspund că este mai profitabil ca primarul municipiului Tulcea să aibă o culoare politică diferită de a celor două partide mari, pentru a putea să discute dintr-o poziţie oarecum neutră intereselor oraşului.

– Pe câţi dintre consilierii locali aflaţi pe lista de vot i-aţi propus personal?

– A fost o discuţie în cadrul biroului politic şi fiecare dintre ei a fost propus plecând de la ce ar putea oferi ca expertiză în consiliul local. Am o echipă tânără şi profesionistă.

– Pentru mandatul 2020-2024, care este proiectul politic cel mai ambiţios pe care îl aveţi şi care este sursa de finanţare?

– Toate proiectele pe care le puteţi găsi în programul meu de guvernare a oraşului sunt ambiţioase. Am însă un proiect de suflet – realizarea parcului de la Bididia, sursa de finanţare fiind accesarea de fonduri europene.

– Vă consideraţi un om norocos?

– Da, mă consider un om norocos pentru că sunt sănătos şi am putere de muncă.

Lista consilieri locali ALDE

  1. Octavian-Marius Popa
  2. Dorina Moşescu
  3. Radu-Mihai Cononov
  4. Nicoleta Tatcu
  5. Anatoli Mihail
  6. Nicolae Zadacencu
  7. Emil-Marius Ilie
  8. Dan-Mihai Marinescu
  9. Dragoş-Constantin Tudorof
  10. George-Cătălin Tănase
  11. Florentin Moise
  12. Felicia Velea
  13. Mădălina Zgură
  14. Vasile Cuţov
  15. Marcelina Popa
  16. Sorin-Gabriel Ioniţă
  17. Robert Zgură
  18. Eugenia Ivanov
  19. Daniel Banea
  20. Marius Tudorie
  21. Adrian Stănescu
  22. Paul Cononov
  23. Consuela-Elena Tcaciuc
  24. Mariana Sidor
  25. Alina-Maria Condrache
  26. Cătălin-Lucian Popa
  27. Simona Tudorie