„Ne dorim ca judeţul şi municipiul Tulcea să se urce în trenul dezvoltării”

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a venit joi în Tulcea, unde s-a întâlnit cu candidaţii partidului pentru primăriile din judeţ şi pentru Consiliul Judeţean.

Robert Sighiartău a transmis un mesaj de susţinere, de mobilizare, dând exemple de administraţii liberale care au reuşit să dezvolte puternic localităţile pe care le conduc. La întâlnire a participat candidatul pentru Primăria Tulcea, Ştefan Ilie şi candidatul pentru Consiliul Judeţean, George Şişcu, care au vorbit despre modul în care se desfăşoară campania.

„Am venit cu drag în judeţul şi municipiul Tulcea. Am avut o întâlnire bună cu candidaţii PNL la funcţia de primar din diferite comune dar şi cu primarii PNL din judeţ. Oamenii sunt mobilizaţi şi îşi doresc să câştige pentru că vor acest judeţ să se dezvolte. Deşi este un judeţ binecuvântat de Dumnezeu cu Delta Dunării, plajele Sulinei, diferite vestigii arheologice renumite la nivel naţional, din păcate, din cauza proastei administrări Tulcea se află printre ultimele locuri la atragerea de investitori străini cu toate că are un port la Marea Neagră. Dacă facem o comparaţie cu alte administraţii conduse de colegi liberali, judeţul Tulcea nu a atras fonduri europene la nivelul la care se puteau atrage, mai ales că aveţi un judeţ profilat în special pe zona turismului” , a declarat Robert Sighiartău.

Secretarul general Robert Sighiartău a vorbit şi despre realizările celor doi candidaţi, subliniind faptul că judeţul Tulcea este unul de interes pentru Guvernul PNL.

„Ştefan Ilie a reuşit să atragă peste 21 de milioane de euro fonduri europene şi ne mândrim cu acest lucru la nivel naţional, respectiv 5.000 de euro pentru fiecare locuitor din Luncaviţa, o sumă formidabilă. George Şişcu, un coleg parlamentar care este foarte pragmatic a reuşit să deblocheze într-un timp scurt acel proiect de la Babadag privind regularizarea râului Tabana, cu o sumă considerabilă de 16 milioane de euro. Sunt oamenii faptelor, nu ai promisiunilor. Sunt oameni care au demonstrat că se poate şi că acolo unde administrează există şi proiecte, iar lucrurile se mişcă. Guvernul PNL îi susţine pe aceşti oameni din toate punctele de vedere în realizarea proiectelor de care tulcenii au nevoie. Guvernul  a arătat deja că Tulcea este un judeţ de interes pentru noi”, a spus Robert Sighiartău.

Acesta a amintit despre câteva dintre investiţiile majore din judeţul Tulcea, precum Podul peste Dunăre, staţia de irigaţii de la Ostrov şi punctul de trecere a frontierei de la Isaccea, îndemnându-i în final pe tulceni să meargă la vot pe 27 septembrie.

„Ne dorim ca judeţul şi municipiul Tulcea să se urce în acest tren al dezvoltării, în echipa de dezvoltare a României, împreună cu preşedintele Iohannis care a negociat şi a adus o sumă importantă de 80 de miliarde de euro, împreună cu Guvernul care are cel mai amplu program de relansare economică de după 1990 de 100 de miliarde de euro şi, bineînţeles, împreună cu echipa PNL de aici. Îndemnul meu pentru toţi tulcenii este să meargă la vot în data de 27 septembrie, să voteze echipa PNL şi să fie alături de aceşti oameni minunaţi”, a transmis Sighiartău.

Candidatul pentru Primăria Tulcea, Ştefan Ilie s-a arătat încrezător în rezultatele alegerilor locale, prezentând totodată câteva aspecte din campania electorală.

„Am avut o întâlnire cu candidaţii PNL din toate cele 51 de UAT-uri. Am discutat despre probleme de campanie, despre modul în care ne promovăm ideile, soluţiile pe care le propunem locuitorilor judeţului Tulcea. Ne pregătim pentru ziua de 27 septembrie care este deznodământul acestor zile de precampanie şi campanie. Suntem încrezători şi entuziaşti.  Este o campanie alături de oameni. În fiecare zi am fost în diverse cartiere şi am avut întâlniri cu locuitorii. Nişte probleme generale pe care le are municipiul Tulcea sunt infrastructura, sistemul de canalizare şi de epurare a apelor pluviale, gestionarea deşeurilor. Am observat că în primul rând ceea ce lipseşte de foarte mulţi ani este dialogul dintre autorităţile locale şi cetăţeni. Autoritatea nu răspunde la timp şi de multe ori deloc la solicitările localnicilor. Eu am trecut prin mai multe campanii electorale, iar acum panica i-a cuprins pe cei care simt că pierd şi au trecut la această formă de a încerca să schimbe opinia electoratului printr-o campanie foarte dură. Sunt împotriva, inclusiv a celor din partid, care ar recurge la o campanie bazată pe minciună, manipulare, şantaj, ameninţare, fake-uri şi toate tipurile de atrocităţi. Nu răspund unor astfel de provocări. Consider că oamenii s-au săturat de foarte mult timp”, a precizat Ştefan Ilie.

La rândul său, candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean George Şişcu a afirmat faptul că PNL este o forţă în prezent la Tulcea şi şi-a exprimat convingerea că vor câştiga alegerile.

„Sunt foarte încântat de atitudinea colegilor mei din PNL. Am găsit organizaţii mult mai entuziaste, empatice datorită măsurilor luate de Guvernul liberal. Am întâlnit oameni care au venit foarte determinaţi în această campanie, spre deosebire de alte dăţi când oamenii erau mult mai şterşi în atitudine. Sunt mândru că PNL a devenit prima forţă politică a României. Sunt membru al PNL din anul 1996, nu sunt un traseist politic. Am pornit împreună cu Ştefan acum trei ani la un drum greu şi iată că, astăzi, la Tulcea, PNL este pe mâini bune aşa cum este în toată ţara. Avem colegi tineri care candidează pentru prima dată, avem şi oameni cu experienţă care candidează pentru a 4-5 a oară şi sunt convins că vor câştiga. PNL este o forţă la Tulcea în acest moment şi sunt convins că noi vom câştiga aceste alegeri. Primarii noştri vor fi cei care vor conduce majoritatea populaţiei din judeţul Tulcea”, a declarat George Şişcu.