Grădiniţa cu program prelungit „Dumbrava Minunată” din municipiul Tulcea şi-a suspendat activitatea, începând de luni, după ce două educatoare şi doi asistenţi medicali au fost confirmaţi cu noul coronavirus, potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Viorica Pavel.

Decizia a fost luată din cauză că cei doi asistenţi medicali au intrat în contact cu toţi cei peste 260 de copii înscrişi la unitate.

„Este vorba despre două cadre didactice şi doi asistenţi medicali. Conform ordinului comun, activitatea didactică se suspendă pentru 14 zile începând cu data de 28 septembrie”, a precizat inspectorul şcolar general Viorica Pavel.

De la mijlocul săptămânii trecute, cei 25 de elevi din clasa I B a Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ciucurencu” din municipiul Tulcea şi cei 20 de elevi din clasa a X-a B din Liceul Tehnologic din Măcin îşi desfăşoară cursurile online timp de două săptămâni, după ce au fost înregistrate două cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus.

COVID-19: încă 22 de tulceni infectaţi
Încă 22 de persoane au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, numărul total al cazurilor ajungând ieri la 886 la nivelul judeţului Tulcea. Cazurile sunt dispersate la nivelul judeţului, nefiind încă înregistrate focare.

Prefectul judeţului Cristian Iordan atrage atenţia asupra faptului că incidenţa cazurilor este în creştere, iar populaţia nu respectă măsurile de protecţie.

„Este cazul să ne îngrijorăm deoarece incidenţa este în creştere în ultima săptămână. În continuare populaţia nu respectă cele trei reguli de bază, purtarea măştii, distanţarea şi igiena personală. Dacă noi nu înţelegem să ne protejăm, vom avea mari probleme”, ne-a declarat prefectul Cristian Iordan.
În Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Tulcea se aflau ieri internaţi 72 de pacienţi cu COVID-19, locurile pentru aceştia fiind deja suprasolicitate.

„Spitalul Judeţean a fost suplimentat cu 10 containere modulare. La Secţia de Boli Infecţioase numărul de paturi a ajuns la 53, iar la Pneumologie 28. Mai aşteptăm încă 10 containere modulare. Chiar şi aşa suntem suprasolicitaţi şi nu mai avem unde să trimitem pacienţii, mai ales că şi locurile din Constanţa sunt ocupate”, a spus prefectul Cristian Iordan.

În prezent 349 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar alte 73 sunt izolate la domiciliu potrivit unui comunicat al Prefecturii Tulcea. Un număr de 663 de persoane s-au vindecat, iar 223 de persoane au fost testate marţi pentru coronavirus.

Numărul total al deceselor de la începutul pandemiei a ajuns la 39 la nivelul judeţului Tulcea, în ultimul caz fiind vorba de o persoană în vârstă de 74 de ani.

Ieri după-amiază, prefectul judeţului Cristian Iordan urma să participe la o videoconferinţă cu cu prim-ministrul României, Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru pentru a discuta necesitatea adoptării unor noi măsuri în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus.

Amenzi COVID

Echipele mixte de control au continuat marţi verificările în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase ale unităţilor de alimentaţie publică.

În urma celor 21 de controale au fost aplicate cinci sancţiuni în valoare totală de 2.200 de lei în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor COVID-19.
Alte 2.158 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în 24 de ore în România, bilanţul COVID-19 ajungând la 127.572, potrivit datelor raportate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică. Este prima dată de la debutul pandemiei în România când bilanţul zilnic depăşeşte 2.000 de îmbolnăviri. În ultima zi s-au înregistrat alte 33 de decese, iar la terapie intensivă sunt internaţi 550 de pacienţi.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA