Horia Teodorescu, liderul PSD Tulcea şi preşedintele ales al Consiliului Judeţean, a anunţat, ieri, că majoritatea în plenul instituţiei judeţene va fi formată împreună cu PRO România.

Ambele partide vor avea câte un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, cel al PSD fiind deja nominalizat în persoana lui Dumitru Mergeani.

„Sperăm într-o majoritate simplă cu PRO România şi împreună să avem puterea de decizie. Un vicepreşedinte va fi de la Pro România şi unul de la PSD. Din partea PSD este nominalizat Dumitru Mergeani. Mulţumesc tuturor tulcenilor care au avut încredere în mine şi în PSD. Este clar că la un procentaj de 38,54% pentru preşedinte a fost un vot dat nu pentru vorbe ci pe fapte, pentru lucrurile pe care am reuşit să le promovez pentru judeţul Tulcea. A fost un vot al continuităţii, al faptelor. În aceşti patru ani vreau să încheiem ceea ce am început şi să promovăm alte proiecte importante pentru întregul judeţ. Sper ca cei care au depăşit regulile bunului simţ campanie să se oprească, pentru că tulcenii vor muncă, proiecte, realizări”, a declarat preşedintele Horia Teodorescu.

Potrivit datelor prezentate de preşedintele Teodorescu, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, PSD la nivelul judeţului Tulcea a câştigat 26 de primării plus un candidat independent la Topolog care a fost susţinut de PSD.

De asemenea, PNL are 22 de primari, Comunitatea Ruşilor Lipoveni are un primar şi PRO România doi primari.

PSD Tulcea are 239 de consilieri pe judeţ şi încă şapte la Consiliul Local al municipiului, în total fiind 246 de consilieri.

La nivel de judeţ, PNL are 222 de consilieri şi 9 municipali, în total fiind 231.

PRO România are 61 de consilieri locali, trei consilieri judeţeni şi un consilier municipal, devenind a treia forţă politică la nivelul judeţului.

Consiliul Judeţean Tulcea al cărui preşedinte va fi şi pentru următorii patru ani Horia Teodorescu – PSD va avea în componenţă patru partide: PNL care a câştigat 13 mandate, PSD cu 12 mandate, Pro România cu trei mandate şi PMP cu două mandate.