Guvernul a decis în şedinţa din data de 14 octombrie, încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului Tulcea de către Alexandru-Cristian Iordan, însă nu a numit un alt prefect.

De asemenea, Guvernul a numit în funcţia de subprefect pe Teodora Giurgiuvanu, care a depus ieri jurământul de credinţă. Numită în funcţia publică de subprefect în temeiul Hotărârii de Guvern nr.860 din 14 octombrie 2020, Teodora Giurgiuvanu a depus jurământul de credinţă alături de fostul prefect, Alexandru Cristian Iordan, subprefectul judeţului Tulcea, Carmen Caloianu, alţi invitaţi.

Festivitatea a avut loc în sistem videoconferinţă şi a fost oficiată de directorul general al Direcţiei Generale pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului, Teodor – Iulian Gheorghe.

După depunerea jurământului, în discursul său, Teodora Giurgiuvanu a declarat că va fi avocatul comunităţii dar şi judecătorul celor ce nu vor respecta legea.

„Vă mulţumesc pentru prezenţa dumneavoastră la acest moment solemn, prilejuit de depunerea jurământului meu de credinţă în calitate de subprefect al judeţului Tulcea. După depunerea acestui jurământ nu pot decât să vă asigur că îmi voi folosi toată experienţa acumulată de-a lungul carierei mele, că voi fi un bun mediator, voi fi avocatul comunităţii dar şi judecătorul celor ce nu vor respecta legea. Din acest moment îmi pun la dispoziţia întregului judeţ toată capacitate mea de muncă, spre binele şi bunăstarea lui. Vă mulţumesc încă o dată pentru prezenţa dumneavoastră aici şi vă asigur că veţi avea toată disponibilitatea şi susţinerea mea”, a declarat subprefectul Teodora Giurgiuvanu.

De remarcat că, până la închiderea ediţiei noastre, judeţul Tulcea avea doi subprefecţi, dar nu prefect.

Potrivit surselor noastre, urma ca în scurt timp unul din cei doi subprefecţi să preia atribuţiile de prefect.