Mâine, la Niculiţel localnicii sunt aşteptaţi la „Sărbătoarea viei şi vinului”, o manifestare reluată după patru ani. Atât niculiţenii, cât şi turiştii sunt aşteptaţi să participe la o zi de sărbătoare dedicată  viei,  şi vinului, o emblemă a tradiţiilor de toamnă.

Organizat după culesul viei, evenimentul semnifică terminarea adunării de pe câmp a roadelor, dar şi apropierea de finalul toamnei.

„Vrem ca această sărbătoare să vină cu ceva nou, mai ales că niculiţenii şi nu numai dânşii,  la fiecare ediţie  am avut o participare masivă, au dorit de mult să reluăm această  manifestare, dar am avut diverse obstacole.  Îi vom avea invitaţi pe Marcel Pavel, Luis Gabriel Band, Irina Loghin, Cristina Ene, Gabriel Nebunu, Bakota. Mai avem două surprize pentru acea seară, dar nu le dezvălui acum. Avem şi localnici care interpretează muzica populară, la care se adaugă prestaţia ansamblului nostru, <<Plai de Dor>>. Nu vrem să dezvăluim surprizele toate. Mai lăsăm oamenii în suspans. Toată lumea va avea parte de muzică e calitate, pe toate gusturile, distracţie, momente umoristice, vin din belşug, pastramă, grătar şi alte bunătăţi care să meargă cu vinul tânăr”, ne-a declarat Florin Sechila, primarul comunei Niculiţel.

Proiectul centurii urmează să intre la CNAIR  pentru avizare.