Direcţia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a regândit fiscalizarea zonelor din municipiu. Ultima zonare fiscală a fost aprobată prin Hotărâre de Consiliu Local în anul 2021. De la acea dată, au apărut unele modificări. Mai mult, în urma unei analize s-a constatat că lipsesc de la inventar, respectiv de la zonarea fiscală, anumite case şi străzi.

„Nu sunt modificări esenţiale. Urbanismul a făcut o analiză şi au fost identificate anumite zone, străzi care au fost omise. Este vorba de Castanilor şi Militari, străzi noi. În acelaşi timp, a fost inclus inclusiv teren intravilan, a  mai fost omis drumul nr. 5 care accesibilizează o serie de proprietăţi, atât publice, cât şi private. Pentru strada Mahmudiei s-a impus extinderea zonării până la ultimul număr poştal”, ne-a spus viceprimarul George Şinghi

Mai mult, domnia sa a menţionat că în urma unor petiţii, a fost reactualizată situaţia imobilelor de pe strada Voroneţului numărul 8, evaluându-se defalcat imobilele cu acces direct pe strada Voroneţului numărul 8, inclusiv imobilele cu număr poştal 8A şi 8J.

În acelaşi context, au fost identificate două tarlale cu numărul 27, prin preluarea unor terenuri de la Valea Nucarilor. Astfel, parcele 166 şi 178 au fost excluse din zona fiscală A şi au fost incluse în zona fiscală D.

Până la data de 10 noiembrie, cetăţenii  pot veni cu sugestii, propuneri, adăugiri.

După revizuirea din 2021, locuitorii de pe 392 de străzi ale municipiului au trecut în altă clasă de impozitare.