Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea şi consilierii judeţeni aleşi în urma alegerilor din 27 septembrie au fost investiţi vineri, 23 octombrie, în funcţie.

„Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac cu bună-credinţă tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor judeţului Tulcea. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, aşa au jurat, ieri, Horia Teodorescu, preşedintele ales al Consiliului Judeţean, şi 22 din cei 30 de aleşi care vor constitui consiliul.

Convocată de prefectul Carmen Caloianu, şedinţa de constituire a noului Consiliu Judeţean Tulcea s-a desfăşurat în sa-la Mihail Kogălniceanu. Întrunirea a fost binecuvântată printr-o rugăciune rostită de episcopul Tulcii, P.S. Visarion.

La ceremonie au participat  parlamentarii Eugen Orlando Teodorovici, Mirela Furtună, Anişoara Radu, Lucian Simion, primarul municipiului Ştefan Ilie, dar şi alţi invitaţi.

În discursul său, senatorul Eugen Orlando Teodorovici a adresat un mesaj celor aleşi, a solicitat sprijin din partea Guvernului pentru finanţarea podului peste Dunăre şi a atras atenţia asupra unui posibil blocaj a investiţiei Portului Tulcea.

 „Îl felicit pe domnul preşedinte şi pe consilierii judeţeni şi le urez mult succes în activitate! Mă bucur să văd că în Tulcea s-a mers foarte mult pe încredere şi pe continuarea unor proiecte mari de infrastructură şi nu numai. Toţi cei care aţi depus astăzi un jurământ sper să fiţi conştienţi de faptul că dincolo de cele câteva cuvinte spuse cu emoţie sau fără, stau multe alte abordări pe care dumneavoastră o să le aveţi. Jurământul vă obligă să luaţi poziţie fermă şi clară faţă de tot ceea ce înseamnă derapaje, atât în Tulcea cât şi la nivel de ţară. Doamnă subprefect, dacă mi-aţi fi dat ieri cuvântul în prezenţa domnului Ludovic Orban aş fi cerut un fel de sprijin pentru Tulcea şi proiectele la care făceam trimitere. Vă dau două exemple, poate dumneavoastră ca şi mesager al Guvernului veţi duce mai departe această solicitare. Finanţarea podului peste Dunăre este astăzi, din păcate, subfinanţată şi m-aş bucura foarte mult ca guvernul să finanţeze în continuare această lucrare pentru întreaga regiune, nu doar pentru judeţul Tulcea şi Brăila. Aş mai fi ridicat ieri problema unui posibil blocaj a Portului Tulcea. Ştiţi foarte bine că suferă în instanţă cu cei de la APDM Galaţi. Nu riscaţi! V-aţi zbătut ani de zile cu toţii, indiferent de culoarea politică, pentru ca aceste proiecte să prindă viaţă. Dialogul va face ca aceste probleme să fie depăşite”, a declarat Eugen Orlando Teodorovici.

În continuare a luat cuvântul reprezentantul consilierilor judeţeni PNL, Michael Gudu, care a dat asigurări asupra faptului că  Guvernul României continuă finanţarea proiectelor de infrastructură din judeţ.

„Vă adresez din partea consilierilor judeţeni PNL urări de bine! În legătură cu ce a spus domnul senator Orlando Teodorovici, nu cred că era momentul unui reproş la adresa reprezentantului Guvernului în teritoriu pentru că şedinţa de joi s-a desfăşurat într-un cadru foarte prietenos, unde toată lumea a putut să îşi expună punctul de vedere. Vă asigur că Guvernul României continuă finanţarea marilor proiecte de infrastructură derulate în judeţul nostru şi mă refer aici la podul de peste Dunăre de la Brăila şi Tul-cea”, a precizat Michael Gudu.

Primarul municipiului, Ştefan Ilie, a spus că va fi un partener constructiv pentru o administraţie cât mai bună.

„Felicit fiecare consilier judeţean pentru reuşita în alegeri. De asemenea, pe domnul preşedinte Teodorescu pentru câştigarea unui nou mandat. Vă doresc o cât mai multă aplecare asupra problemelor colectivităţilor pe care le reprezentaţi din fiecare localitate şi asupra judeţului în general. Vă asigur că din partea mea va fi un parteneriat constructiv pentru o administraţie cât mai bună în folosul locuitorilor. Succes!”, a transmis Ştefan Ilie.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu, a reiterat dorinţa de a colabora cu toate autorităţile locale şi guvernamentale pentru a asigura investiţiile aşteptate de tulceni.

„Este un nou început, sper eu, unul de bun augur, pentru toată lumea. Sper ca în Consiliul Judeţean să se formeze o echipă lucrativă, care să îşi asume jurământul, indiferent de culoarea politică. Am avut un parteneriat bun în toţi cei opt ani care s-au scurs. Dovada acestui parteneriat au fost realizările pe care noi, Consiliul Judeţean, şi structura consilierilor au dus la rezultate pentru judeţul Tulcea. Este datoria noastră să continuăm investiţiile şi să facem proiecţii importante pentru dezvoltarea judeţului nostru. Parteneriatul cu Primăria Tulcea trebuie să fie unul constructiv. Ştiu că domnul primar Ştefan Ilie are deschidere şi dorinţă să realizăm proiectele care au adus municipiul Tulcea într-o zonă nu prea plăcută ochilor. Cred că şi municipiul Tulcea trebuie să aibă un viitor, merită mai mult şi mă refer la cetăţenii care aşteaptă ca municipiul să se situeze pe o poziţie fruntaşă a oraşelor care pot fi vizitate cu drag. Sunt un om dispus la efort, care împreună cu aparatul Consiliului Judeţean şi al consilierilor judeţeni putem să realizăm multe lucruri pentru judeţul Tulcea. Politica noastră trebuie să fie politica judeţului Tulcea, oriunde ne-am afla şi oricare ar fi poziţia pe care o ocupăm. Nu trebuie să uităm niciodată că anumite locuri în administraţie şi politică sunt efemere, rămâne în mentalul public ceea ce faci. Poate trebuie să vorbim mai puţin şi să dovedim că este foarte important ceea ce facem”, a declarat Horia Teodorescu.

22 de consilieri judeţeni  au depus jurământul

În şedinţa de vineri au fost validaţi 22 de consilieri ju-deţeni. Este vorba despre: Petre Badea, Raluca – Narcisa Ca-cencu, Nicolae Chichi, Constantin Coca, Daniela Condratov, Daniel – Nicu Geambazu, Ifim-Ion Gologan, Michael Gudu, Marian Jugănaru, Liliana Marinescu, Dumitru Mergeani, Valentin Moldoveanu, Alexandru – Dan Munteanu, Ionel Munteanu, Marian Sandu, Doina Săcui, Romolo Dragoş Staicu, Vasile Strat, Victor Tarhon, Bogdan Vasilescu, Dumitru Vâlcu şi Ştefana Zibileanu.

Consiliul Judeţean va fi completat până la 30 de membri într-o şedinţă viitoare.