* Zilele acestea, autorităţile judeţene vor demara procedura

Printre proiectele de hotărâre adoptate în şedinţa de Guvern de joi s-a aflat şi proiectul privind aprobarea desfiinţării Sălii Polivalente din municipiu în vederea realizării, pe acelaşi amplasament, a obiectivului de investiţii „Construire Sală Polivalentă municipiul Tulcea”.

În urma adoptării acestui act normativ, autorităţile judeţene vor  demara procedura de demolare a actualului sediu zilele acestea.

 „Trebuie să facem o procedură de achiziţie pentru demolarea sălii, pentru care era necesară adoptarea Hotărârii de Guvern. În 2-3 zile se va lansa procedura. De la încheierea contractului, procedura de demolare va dura circa o lună de zile, dacă avem un constructor serios. Noi am vrut să facem licitaţia cu clauză suspensivă, dar nu am mai făcut acest lucru pentru că nu ştiam sigur dacă se va aproba hotărârea”, ne-a declarat Nicu Mihai, directorul executiv al Direcţiei Investiţii, Fonduri externe şi Managementul proiectelor din cadrul  Consiliului Judeţean Tulcea.

În luna august a anului trecut, Guvernul a adoptat o hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ce privesc construirea sălii polivalente.

„În locul actualei săli, care funcţionează din 1974 şi care va fi demolată, va fi construită o nouă sală polivalentă în municipiul Tulcea. Sala va avea 4.500 de locuri, va fi amenajată conform standardelor pentru utilizare multifuncţională, pentru organizarea de competiţii sportive şi manifestări cultural-artistice. Este o investiţie dorită de toţi tulcenii, o investiţie care va însemna un reviriment al sporturilor de sală, un obiectiv a cărui necesitate am susţinut-o permanent la Guvern. Mă bucur să aduc încă o dată ca argument faptele pentru că vorbim de un obiectiv asumat în faţa tulcenilor”, declara, atunci,  preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

În luna februarie a acestui an a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru Sala Polivalentă Tulcea. În acest sens, la sediul Companiei Naţionale de Investiţii a fost semnat contractul de achiziţie publică privind proiectarea şi execuţia lucrărilor.

Consiliul Judeţean Tulcea are calitatea de beneficiar final. Asocierea de firme care a câştigat acest contract este formată din Construcţii Erbaşu S.A. (lider), Lucian Simion Arhitectura S.R.L. subcontractant cu 2,5%, Erbaşu Edil Construct S.A., subcontractant cu 1%, RCH Con Instal, subcontractant cu  0.5%. Asocierea Erbaşu a câştigat în faţa ofertei făcute de asocierea Con-A Operations, Helinick SRL, Standard Instalaţii SRL.

Proiectul se va derula prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), valoarea finală fiind de aproximativ 23 de milioane de euro. Noua Sală Polivalentă din municipiul Tulcea va avea un teren principal de competiţii, în mijlocul clădirii la cota 0, înconjurat de tribune pentru spectatori şi un teren de antrenament, situat în subsolul clădirii, sub amprenta terenului principal, ambele terenuri având o suprafaţă de joc pentru handbal la dimensiuni oficiale (20×40 metri).

Capacitatea tribunelor va creşte de la 1.200 de locuri la 4.438 de locuri. Pentru realizarea proiectului, Consiliul Judeţean Tulcea a aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, pe bază de protocol a amplasamentului teren, situat strada Isaccei.

Motivaţia acestei investiţii este legată de faptul că în prezent Sala Polivalentă nu mai corespunde cerinţelor actuale pentru desfăşurarea competiţiilor sportive, din punct de vedere al dotărilor, al dimensiunilor terenului sau al funcţionalităţii clădirii.