Consiliul Judeţean Tulcea a aprobat ieri Planul operativ de acţiune pe timpul iernii 2020-2021 pe reţeaua de drumuri judeţene din judeţul Tulcea. Astfel, şi anul acesta o singură societate se va ocupa de activitatea de deszăpezire a drumurilor judeţene.

Este vorba despre SC Mega Edil SRL care va acţiona pe timp de iarnă în judeţ. Reţeaua de drumuri publice judeţene din judeţul Tulcea este constituită dintr-un număr de 29 drumuri judeţene, având o lungime totală de 627,39 km.

În perioada de iarnă se vor organiza patru zone de intervenţie, fiecăreia atribuindu-i-se un număr de kilometri de drumuri judeţene. În fiecare zonă se vor organiza baze de deszăpezire în sediile districtelor de drumuri judeţene, iar la fiecare bază se vor repartiza utilajele şi oamenii ce vor acţiona pe sectoarele de drumuri stabilite prin planul operativ.

Acţiunea de prevenire şi combatere a înzăpezirii drumurilor publice a fost organizată prin împărţirea judeţului în patru zone: Tulcea, Topolog, Izvoarele şi Enisala. Aceste baze vor fi dotate cu paturi pentru cazarea personalului aflat în serviciu permanent, spaţii pentru depozitarea materialelor şi pentru parcarea utilajelor.

Urmărirea realizării eficiente a programului de intervenţie pe timpul iernii va fi asigurată de Comandamentul Judeţean pentru deszăpezire şi restabilirea circulaţiei pe drumurile publice judeţene constituit la nivelul Consiliului Judeţean Tulcea.