Estimez că lucrările vor începe la sfârşitul lunii martie-începutul lunii aprilie

Sediul Sălii Polivalente din municipiu va fi demolat până la sfârşitul lunii martie a anului viitor, urmând ca în aceeaşi perioadă să înceapă lucrările pentru realizarea noii construcţii, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

„Procedura de licitaţie este urcată pe SEAP şi acest lucru înseamnă că într-o lună de zile demersurile se vor încheia. Noi sperăm ca până în luna martie să avem sediul sălii demolat, urmând ca apoi constructorul care este stabilit în urma licitaţiei să înceapă lucrările. Estimez că vom vedea lucrările începute pentru noua sală la sfârşitul lunii martie-începutul lunii aprilie”, a precizat preşedintele Teodorescu.

În data de 3 noiembrie, a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea Guvernului nr. 902 privind aprobarea desfiinţării Sălii Polivalente din municipiu, în vederea realizării pe acelaşi amplasament, a obiectivului de investiţii „Construire Sală Polivalentă municipiul Tulcea”, proiect demarat de Consiliul Judeţean Tulcea cu finanţarea Companiei Naţionale de Investiţii.

Motivaţia acestei investiţii este legată de faptul că în prezent Sala Polivalentă nu mai corespunde cerinţelor actuale pentru desfăşurarea competiţiilor sportive, din punct de vedere al dotărilor, al dimensiunilor terenului sau al funcţionalităţii clădirii.

„Este o investiţie dorită de toţi tulcenii, o investiţie care va însemna o dezvoltare a sporturilor de sală, un obiectiv a cărui necesitate am susţinut-o permanent la Guvern. Mă bucur să aduc încă o dată ca argument faptele pentru că vorbim de un obiectiv asumat în faţa tulcenilor. Avem undă verde pentru o nouă sală, una modernă, care să încurajeze desfăşurarea competiţiilor sportive şi dezvoltarea sportului în judeţul nostru”, a transmis preşedintele CJ Tulcea.

Proiectul prevede un teren principal de competiţii, înconjurat de tribune pentru spectatori (cu o capacitate ridicată de la 1.200 la 4.438 de locuri) şi un teren de antrenament, situat în subsolul clădirii, sub amprenta terenului principal, ambele terenuri având o suprafaţă de joc pentru handbal la dimensiuni oficiale (20x40m), precum şi o parcare subterană.

În luna februarie a acestui an a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru Sala Polivalentă Tulcea. În acest sens, la sediul Companiei Naţionale de Investiţii a fost semnat contractul de achiziţie publică privind proiectarea şi execuţia lucrărilor.

Consiliul Judeţean Tulcea are calitatea de beneficiar final. Asocierea de firme care a câştigat acest contract este formată din Construcţii Erbaşu S.A. (lider), Lucian Simion Arhitectura S.R.L. subcontractant cu 2,5%, Erbaşu Edil Construct S.A., subcontractant cu 1%, RCH Con Instal, subcontractant cu  0.5%. Asocierea Erbaşu a câştigat în faţa ofertei făcute de asocierea Con-A Operations, Helinick SRL, Standard Instalaţii SRL.

Proiectul este în valoare de aproximativ 23 de milioane de euro.