Reprezentanţii mediului de afaceri din România au propus instituirea unui minister dedicat IMM-urilor şi digitalizării.

Sterică Fudulea, vicepreşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Tulcea, a precizat că inexistenţa unui minister al mediului de afaceri a îngreunat activitatea, mai ales în perioada de pandemie.

„Este propunerea noastră de înfiinţare a Ministerului Antreprenoriatului Comerţului şi Digitalizării, pentru că se observă foarte clar că mediul de afaceri are nevoie de digitalizare, dar şi de susţinerea digitalizării în relaţia cu instituţiile statului. Pe partea cealaltă, s-a observat în ultimul an, în perioada de pandemie, cât de greu a fost mediului de afaceri şi comunicării cu ministerul mamut care există astăzi, inexistenţa unui minister al mediului de afaceri neuşurându-ne activitatea”, ne-a declarat Sterică Fudulea.

Fudulea a menţionat faptul că s-a propus ca în componenţa acestui minister să intre fondul naţional de garantare şi fondul naţional contragarantare, precum şi înfiinţarea unei bănci pentru IMM-uri.

„Antreprenoriatul trebuie să fie un brand de ţară, pentru că dacă nu ne dezvoltăm, tendinţa este să ne întoarcem la munca la stat, ceea ce nu ne dorim. E clar că noi am propus ca funcţionari ai acestui minister să cuprindă nu numai programe naţionale pentru IMM-uri, dar să aibă în componenţa lui inclusiv fondul naţional de garantare şi fondul naţional de contragarantare şi noi am mai propus înfiinţarea unei bănci pentru IMM-uri, care să finanţeze cu dedicaţie în mediul de afaceri din România, şi mai ales să cofinanţeze programele naţionale pentru IMM-uri şi programele tip de ajutor de stat, adică o eficientizare a funcţionalităţii acestor programe”, ne-a spus vicepreşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Tulcea.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.