Conducătorii societăţilor şi direcţiilor din subordinea Primăriei Tulcea au ca termen data de 10 decembrie pentru a lua măsuri de reducere a bugetelor cu minimum 30%. Aceştia trebuie să aibă în vedere reduceri  ale salariilor, schemei de personal sau costurilor de  întreţinere şi exploatare.

„Încercăm să ne creionăm bugetele pentru anul viitor, pentru că societăţile şi direcţiile aşteptau creionarea bugetului primăriei şi apoi fiecare întreba cât primeşte, ceea ce este incorect din punct de vedere al organizării. Am cerut reduceri drastice de salarii şi organigramă. Le-am oferit în primă fază posibilitatea să o facă ei. Reducerea minimă pe care am cerut-o este de 30% structură de personal şi costuri de  întreţinere şi exploatare. Am cerut şefilor direcţiilor şi directorilor societăţilor să îşi reducă bugetele cu minim 30% din costuri, salarii sau ambele componente. Termenul dat de Direcţia Economică este 10 decembrie”, ne-a declarat city managerul Nicolae Bibu.

Apreciată sau nu de angajaţi, măsura de reducere a bugetelor este văzută ca o necesitate de către conducerea primăriei, în contextul în care instituţia traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar.

Primarul Ştefan Ilie a anunţat luna aceasta faptul că a început analiza activităţii personalului din subordine, iar eficientizarea autorităţii locale ar putea însemna reducerea la jumătate a numărului de angajaţi.

Edilul oraşului a declarat că 1.497 de angajaţi primesc peste 90% din salariu din la autoritatea publică, cei mai mulţi dintre ei, respectiv 392, fiind angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială, iar cei mai puţini, respectiv 15, fiind angajaţi ai societăţii Agropieţe SA.

Salarii „explodate” şi sporuri pentru condiţii vătămătoare în administraţie

Salariile bugetarilor din România au explodat după 2015. Statisticile au arătat că pentru fiecare leu în plus câştigat în privat, funcţionarii publici au luat aproape 3 lei. Legea iniţiată în anul 2017, privind creşterea salariilor în administraţia publică, a făcut ca posturile la stat să fie vânate de mai toţi cei care îşi căutau de lucru.

După noua Lege a salarizării, când a fost acordat dreptul primăriilor şi consiliilor judeţene să stabilească singure cât remunerează angajaţii, lefurile din administraţiile locale au explodat. Au venit creşteri substanţiale şi în sănătate şi, apoi, în învăţământ.

În 2017, angajaţii din primării şi consilii judeţene au primit salarii mărite, de la 1 iulie, ca să fie aliniaţi cu aleşii locali prinşi în Legea salarizării unitare.

Astfel, în Primăria Tulcea sunt şefi de birou cu peste 9.000 de lei, şofer, magaziner sau maestru sunet care ajung să ia peste 4.000 lei salariu de bază lunar.

De asemenea, în Primăria Tulcea, toţi angajaţii primesc un spor de 15% pentru condiţii de muncă vătămătoare, vouchere de vacanţă, dar şi indemnizaţie de hrană.