Municipiul Tulcea se apropie de o rată de incidenţă de 5 la mia de locuitori, ceea ce ar putea determina noi măsuri restrictive pe raza oraşului. În principal, autorităţile urmăresc reducerea aglomeraţiilor din supermarket-uri.

Deocamdată, primarul Ştefan Ilie a vorbit despre posibile măsuri preventive, decizii în acest sens putând fi luate ulterior de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă după trecerea pragului de 5 la mia de locuitori.

„Încercăm să luăm măsuri de prevenţie. Vom organiza întâlniri cu reprezentanţi ai marilor magazine unde lumea se aglomerează pentru a încerca nişte măsuri de prevenţie cu privire la modul în care se fac cumpărăturile, în aşa fel încât să scadă rata incidenţei. Una dintre soluţii ar fi ca administratorii magazinelor să ia măsuri, cum ar fi să ţină deschise toate casieriile, astfel încât oamenii să nu se mai îngrămădească pe un culoar şi să se stabilească clar câte persoane pot intra în incintă”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Noi măsuri trebuie luate şi în cazul altor instituţii unde rata infectării a crescut.

„Trebuie să ne uităm  şi la alte instituţii unde rata infectării a crescut şi să luăm măsuri pentru a stabili un program diferenţiat. În zonele aglomerate din municipiu, noi am suplimentat deja numărul poliţiştilor care supraveghează. Vorbim şi de manifestări publice care au fost interzise toate, până la o atenţie mai mare la slujbele de la biserică”, a precizat Ştefan Ilie.

Ieri, rata de infectare anunţată de DSP pentru municipiul Tulcea era de 4,81 la mie.