Primăria municipiului Tulcea intenţionează încheierea unui parteneriat cu instituţia Consiliului Judeţean pentru a putea iniţia proiecte prin fonduri europene, privind amenajarea unor spaţii pe care Spitalul Judeţean să le poată folosi.

Acest demers este necesar în contextul în care SJU Tulcea se află în subordinea Consiliului Judeţean.

„Avem în vedere un parteneriat cu cei de la Consiliul Judeţean, în aşa fel încât să se creeze baza de la care putem începe. Deocamdată încercăm să găsim o sursă pentru a finanţa anumite investiţii de care spitalul are nevoie, nu numai acum, ci şi în timp. Este vorba de investiţii de echipare a unor laboratoare, până la construirea lor. Suntem la început şi trebuie să vedem care este baza juridică ce poate fi aplicată. Spitalul este în subordinea CJ şi trebuie găsită o modalitate prin care şi primăria poate interveni prin parteneriat. Am discutat cu reprezentanţii spitalului şi au nevoie de sprijin, mai ales că nu l-au avut niciodată din partea primăriei. Este firesc ca şi primăria să intervină, mai ales că jumătate din pacienţii spitalului sunt oamenii municipiului. Aşteptăm şi propuneri din  partea CJ, pentru că nu este o acţiune pe care să o facă doar primăria, este un efort comun”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Printre măsurile luate de autoritatea locală pentru diminuarea impactul noului coronavirus se află şi faptul că aproape 30% din angajaţii Primăriei Tulcea îşi desfăşoară activitatea în sistem telemuncă.

De asemenea, persoanele care vin la serviciu în birourile autorităţii publice locale au programul decalat, astfel încât holurile instituţiei să nu se aglomereze.

„Am discutat cu reprezentanţii supermarket-urilor pentru a deschide mai multe case şi a asigura un flux cât mai aerisit de cumpărători. Am vorbit de asemenea cu instituţiile religioase şi toată lumea lucrează pentru a diminua indicele de infectare a populaţiei cu noul coronavirus”, a spus primarul Ştefan Ilie.

Începând de joi a fost suplimentat şi numărul autobuzelor pe trei trasee importante din municipiu.

Indicele cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 în judeţ era ieri de 3,34 cazuri la mia de locuitori, iar municipiul atingea o rată de 6,45.