Competențele digitale, condiție obligatorie pentru dezvoltarea personală sau a afacerii tale

Competențele digitale sunt astăzi un element extrem de important în dezvoltarea personală sau a afacerilor. În viitorul apropiat în schimb, ele vor fi obligatorii, de existența acestora depinzând atât parcursul profesional individual, cât mai ales supraviețuirea afacerilor.

Să nu ne închipuim că digitalizarea este doar apanajul țărilor puternic dezvoltate. Consumatorii de oriunde, de orice nivel, au astăzi acces la internet. Trei sferturi din gospodăriile din România, adică 75.7% au acces la rețeaua de internet de acasă potrivit datelor Institutului Național de Statistică, 61.8% dintre acestea fiind localizate în mediul urban și restul în rural. În proporție de 78.4% sunt conexiuni broadband fixe, dar 64.2% folosesc conexiuni broadband mobile, ceea ce înseamnă acces rapid la conținut. Iar proporția persoanelor de 16 – 74 de ani care au folosit vreodata internetul este de 82.3%. Aproape 96% dintre persoanele între 16 si 34 de ani folosesc internetul, în timp ce la grupa de vârstă 55 – 74, această proporție este de 60%.

Când consumatorii sunt pe internet, afacerile pot supraviețui doar dacă se dezvoltă online. Proiectul “DigiL@b – Laboratorul digital”, implementat de  Patronatul Tinerilor Întreprinzători  din România, își propune să ofere angajaților întreprinderilor mici și mijlocii din regiunile Nord-Est, Sud-Est și Sud-Muntenia posibilitatea de a învăța sau perfecționa competențele digitale. Cursurile, dezvoltate împreună cu Google Atelierul Digital, oferă cunoștințele necesare pentru realizarea campaniilor de marketing digital, pe folosirea rețelelor sociale și a Youtube-ului pentru promovarea afacerii, pe importanța paginii website a companiei și pe protecția împotriva atacurilor cibernetice.

Peste 100 de persoane au absolvit deja aceste cursuri.

Proiectul DigiLab – Laboratorul Digital este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

Pentru informații suplimentare referitoare la proiect, vă rugăm să ne contactați la adresa digilab@ptir.ro.