Proiectul ordinului de prohibiţie pe anul 2021 nu a fost pus încă în dezbatere publică pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, acesta aflându-se încă la stadiul de consultări.

Anul acesta în luna februarie, în lipsa unui ordin de prohibiţie în vigoare, pescarii comerciali din Delta Dunării şi-au suspendat activitatea de pescuit la ştiucă până pe data de 15 martie. Pentru a nu se mai confrunta cu aceeaşi situaţie, proiectul care a intrat în vigoare în data de 4 martie 2020 prevede ca în perioada 1 februarie 2021 -15 martie 2021 pescuitul la ştiucă este interzis.

Preşedintele Federaţiei Organizaţiei de Producători de Peşte din Delta Dunării (FOPPDD), Dan Verbina spune că îşi menţine propunerile făcute anul trecut, iar faptul că nu s-a pus încă în dezbatere proiectul este o problemă.

„Populaţia de ştiucă este mult diminuată şi s-a văzut acest lucru şi din capturile din acest an şi a celor care practică pescuitul recreativ sportiv. Chiar  dacă reglementările la ştiucă sunt în vigoare prin fostul ordin de prohibiţie, este o problemă faptul că nu s-a pus încă în dezbatere proiectul. Ne menţinem propunerile pe care le-am avut şi anul trecut. Alte propuneri nu avem, pentru că nu avem nici peşte, nici desfacere, şi este din ce în ce mai prost”, ne-a declarat Dan Verbina.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.