Lucrările de execuţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea vor începe în luna martie a anului viitor, contractul urmând a fi semnat în luna ianuarie, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Horia Teodorescu. Acesta este şi unul dintre proiectele prioritare pentru administraţia judeţeană, în cursul anului viitor.
„În luna martie va începe execuţia spitalului judeţean, iar contractul se va semna probabil în luna ianuarie. Am avut o discuţie destul de contondentă cu partea de investiţii din CJ şi mi s-a părut că lucrurile au trenat prea mult de la licitaţie până la semnarea contractului. A durat mai mult de o jumătate de an şi nu înţeleg de ce. Discutăm de circa 70 de milioane de euro, dintre care 40 de milioane de euro doar în spital, în UPU şi zona de ambulatoriu, un corp nou cu blocuri operatorii. Proiectantul mi-a spus că s-ar putea să avem unul dintre cele mai bine dotate şi compartimentate, pe fluxul medical, spitale judeţene din ţară”, a declarat preşedintele CJ, Horia Teodorescu.
De altfel, proiectul privind spitalul judeţean este şi una dintre investiţiile care a avut o întârziere de şase luni până la semnarea contractului.
„Ceea ce cred eu că nu am reuşit să demarez foarte repede a fost investiţia privind spitalul, care a avut din punctul meu de vedere o întârziere de şase luni până la semnarea contractului. Cred că aici undeva noi nu ne-am mişcat foarte bine. Normal, în ziua de astăzi, la spitalul judeţean din Tulcea lucrurile trebuiau să fie demarate. Nu pot să arunc vina asupra aparatului CJ care este foarte încărcat, mă pun eu primul vinovat. Cred că trebuie stimulate lucrurile şi demarate mult mai repede, pentru că este o investiţie de o importanţă majoră pentru cetăţenii judeţului Tulcea”, a menţionat Horia Teodorescu.
Printre priorităţile preşedintelui Horia Teodorescu se mai află o colaborare foarte bună cu autorităţile municipale, proiectul privind mobilierul urban al falezei Dunării, dar şi Delta Dunării.
„Îmi doresc o colaborare foarte bună cu autorităţile locale din municipiul Tulcea ca să facem ceva şi pentru oraş în cei patru ani care urmează. Mă interesează foarte mult proiectul de mobilitate şi cel de al doilea proiect pentru faleză, respectiv mobilarea acesteia. Suntem în curs de contractare cu acest proiect între 14 şi 17 milioane de euro. Rămâne de discutat şi problematica Deltei Dunării cu multitudinea de probleme care sunt acolo, o implicare mai mare ţinând cont că nu CJ este autoritatea care gestionează Delta Dunării, ci ARBDD prin Ministerul Mediului”, a precizat preşedintele Horia Teodorescu.
În ceea ce priveşte realizările din anul 2020, Teodorescu a amintit demararea lucrărilor de reabilitare a falezei, Aeroportul Delta Dunării şi drumurile judeţene.
„Realizările din anul 2020 sunt multe, au început lucrările la faleză, sunt proiecte care au fost contractate, precum spitalul, aeroportul şi toate drumurile judeţene. Mai avem doar un drum care sper să fie contractat până la sfârşitul lunii ianuarie şi atunci închidem tot culoarul drumurilor judeţene din judeţul Tulcea. Acestea sunt în diferite stadii de execuţie şi peste doi ani toate drumurile vor arăta într-un anumit fel, ceea ce creează o zonă de conectivitate destul de dezvoltată. Eu cred că faţă de tulceni am reuşit să îmi fac datoria, să promovez şi să aduc în diverse stadii multe proiecte care au ca scop dezvoltarea judeţului Tulcea”, a spus Teodorescu.
La capitolul insuccese, preşedintele a amintit drumul Tulcea-Chilia şi drumul naţional către Grindu.
„Ar mai fi faptul că nu am reuşit să fac drumul Tulcea-Chilia, care până la urmă nu a depins de mine, aşa au fost zarurile aruncate de către domnul Traian Rece. Mi-a mai scăpat drumul naţional care duce către Grindu. Recunosc că a fost o scăpare a mea şi am regretat că nu i-am scos şi pe acei oameni din nămol”, a subliniat Teodorescu.
În şedinţa din luna decembrie, consilierii judeţeni au aprobat în cadrul unui proiect de hotărâre privind rectificarea bugetară a judeţului, un amendament prin care s-a realocat suma de 400.000 de lei de la capitolul tranzacţii privind datoria publică şi împrumuturi către transporturi, reparaţii curente ale drumurilor judeţene. Este vorba despre reparaţii necesare drumului de la Grindu, pentru care se doreşte obţinerea unor fonduri de la Compania Naţională de Investiţii.