Preşedintele PNL Tulcea, Ştefan Ilie îşi doreşte ca un tulcean să activeze în cadrul Ministerului Fondurilor Europene pentru a putea promova mai uşor proiecte ce ţin de dezvoltarea oraşului.

„Noi sperăm să avem cel puţin 2-3 persoane în ministere şi sperăm acelaşi lucru şi pentru colegii de la USR, care sunt tot tulceni şi cred că ar lupta pentru municipiul şi judeţul Tulcea. Îl avem pe Andrei Baciu la Ministerul Dezvoltării şi vrem să rămână acolo sau să acceadă pe o treaptă superioară. O mai avem pe Camelia Procop la Agenţia Domeniilor Statului, care sper să rămână acolo. Ne dorim să avem un om la Fonduri Europene. Dacă sunt de la USR-PLUS, nu este nimic în neregulă, pentru că sunt tot tulceni şi altfel te duci la un tulcean şi soliciţi promovarea unui proiect”, a declarat preşedintele PNL Ştefan Ilie.

În ceea ce priveşte instituţiile deconcentrate din judeţul Tulcea, preşedintele Ştefan Ilie susţine că nu se doreşte numirea unor persoane pe criterii politice.

„Eu consider că nici noi, nici cei de la USR-PLUS nu vrem să punem oameni pe criterii politice, ci de performanţă. Nu am făcut acest lucru nici la Primăria Tulcea, unde aveam dreptul la 6 consilieri personali şi am angajat 4, de la USR-PLUS, PER şi PNL. Le-am dat competenţe pentru a verifica serviciile şi dacă vor descoperi lucruri care nu sunt bune, se pot implica tot mai mult. Interesul este să eficientizăm Energotermul”, a precizat Ştefan Ilie.

În calitate de primar al municipiului, Ştefan Ilie îşi doreşte de la noul Guvern o regândire a axelor de dezvoltare.

„De la noul Guvern solicit o regândire a axelor de dezvoltare pentru că ele au fost, din punctul meu de vedere, în defavoarea municipiului. În perioada trecută municipiul are vina lui, nedepunând idei şi proiecte pentru următorul exerciţiu financiar. Fondurile s-au făcut după cum şi-a dorit fiecare autoritate. Noi acum am depus 150 de idei de proiecte faţă de 6 câte erau depuse de vechea autoritate. Sperăm ca noul minister al Fondurilor Europene să le ia în calcul şi să le pună pe listele de posibile finanţări”, a subliniat primarul Ştefan Ilie.