Candidaţii care încearcă să obţină permisul de conducere se prezintă tot mai slab pregătiţi la examene. Statisticile oficiale arată că doar jumătate dintre cei care se înscriu reuşesc, iar numărul admişilor scade de la an la an.

Instructorii spun că s-a ajuns în această situaţie şi pentru că tot mai mulţi tratează superficial examenul, nu învaţă, şi nu sunt atenţi. Şi examinatorii sunt mai severi de când probele sunt supravegheate video.

La Tulcea, dintre cei care au încercat să obţină – anul trecut – permisul de conducere doar jumătate au promovat examenul.

 „La proba teoretică am examinat 8.221 de persoane tot anul 2020, din care au promovat proba teoretică 3.832, ceea ce înseamnă procent de 46,6%. La proba practică am examinat 6.618 persoane, din care 3.425 au fost declarate admise, în procent de 51,75%. În sala de examen, din 10 staţii folosim doar cinci, deoarece atât ne permite spaţiul”, ne-a declarat Tiberiu Nan, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Tulcea.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.