Preşedintele Cartel ALFA Filiala Tulcea, Petruş Solomencu, vine cu o viziune economică pesimistă şi atrage atenţia neregulilor din sistemul bugetar, mai ales după mărirea salariului minim net cu doar 41 de lei. Oamenii de rând se vor descurca din ce în ce mai greu, este de părere Petruş Solomencu.

– Va fi 2021 un an care va continua în tonul valurilor de proteste?

– Dacă guvernanţii aceştia nu se vor apleca asupra anumitor cereri destul de decente vizavi de salariul minim, de îngheţarea salariilor bugetarilor, la fel ca şi la poliţişti, a asistenţilor personali unde este o mare problemă, sigur că da. De abia se descurcă cei de la Consiliul Judeţean, deoarece direcţiile sunt în subordine, dar banii trebuie să vină de la Guvern. De vreo două luni n-au dat nimic şi sunt în urmă şi cu salariile. Ieri a început caravana de la Baia Mare şi se va termina pe 24 februarie, urmând să facem o analiză referitor la toate răspunsurile pe care o să le dea ministerele unde o să se picheteze, inclusiv Administraţia Prezidenţială. Va urma un an foarte zdruncinat şi zbuciumat.

– Pe plan politic, cum credeţi că vor evolua lucrurile?

–  Pe plan politic sperăm să plece cei care sunt şi să vină alţii care sunt capabili. Nu avem treabă cu nicio clasă politică, dar ştim şi noi că suferim de pe vremea lui Boc şi a lui Băsescu. Atunci fost acea tăiere de salarii şi articulare a membrilor sindicatelor, care a dus la o avalanşă de proteste. Dacă nu-s capabili, să lase pe altcineva să guverneze, să facă rost de bani şi să dea populaţiei. Fiecare lucrează sau îşi vând forţa de muncă şi vor să fie remuneraţi decent, ca să poată trăi măcar la limita subzistenţei.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.