„Am citit în ziarul Delta despre acţiunile Crucii Roşii şi am decis să devin voluntar”

La 145 de ani de la înfiinţarea Societăţii Naţionale de Crucea Roşie din România, filiala Tulcea a organizat duminică, 4 iulie, o serie de evenimente în Piaţa Civică. Toţi cei care au trecut prin zonă şi-au  putut măsura tensiunea arterială şi au putut afla despre activităţile pe care le desfăşoară Crucea Roşie la Tulcea. Printre voluntarii prezenţi la acţiune s-a aflat şi Gherghina Unguru, în vârstă de 66 ani, care ajută neîncetat oamenii aflaţi la nevoie din anul 1999. Femeia s-a hotărât să devină voluntar după ce a citit în ziarul Delta despre acţiunile Crucii Roşii.

„Din anul 1999 activez ca voluntar al Crucii Roşii. În anul 1998 am citit în ziarul Delta despre acţiunile Crucii Roşii şi aşa am decis să devin voluntar, devenind omniprezentă. Când ajut o persoană, mă simt mult bine şi simt că am făcut ceva în această viaţă. Au fost nenumărate situaţii când am mers la bătrâni, la inundaţii. Au fost şi situaţii plăcute, dar şi periculoase la care am luat parte de-a lungul timpului. Am fost în perioada inundaţiilor din Delta Dunării, în anul 2010, cu şalupa de la Crucea Roşie prin sate. A fost bizar să ajungi cu şalupa la prispa omului şi să-i dai ajutoarele. Faptul că te uiţi în ochii lor şi eşti de acord cu ce spun ei, împărtăşeşti ceea ce simt ei, este mare lucru”, ne-a declarat voluntara Gherghina Unguru.

Tot în Piaţa Civică au mai avut loc demonstraţii de prim ajutor, un concurs cu premii intitulat ,,Salvezi dacă ştii să acţionezi”, precum şi  jocuri distractive pentru copii şi ateliere de trucaje.

„Ziua Crucii Roşii Române este un minunat prilej de a ne apleca cu recunoştinţă către voluntarii Crucii Roşii, cei care sunt sufletul şi braţele Crucii Roşii, cei fără de care noi nu am fi existat. Mesajul cel mai puternic este adresat voluntarilor. Forţa lor s-a văzut în mod special în vremuri de criză. Am fost cât de curând încercaţi de o asemenea situaţie, pentru că încă de la debutul pandemiei voluntarii Crucii Roşii au fost în prima linie. Mesajul către toţi ceilalţi a fost <<Staţi acasă!>>, dar ei nu au stat acasă, au trecut peste propriile frici, peste propriile temeri şi au venit la Crucea Roşie. Au fost alături de cei care au avut nevoie. Ştim cu toţii că au distribuit măşti, dezinfectant, materiale de protecţie. Au fost acolo unde a fost cu adevărat nevoie de intervenţia şi ajutorul lor. Mulţumim voluntarilor pentru tot ceea ce fac pentru a duce mai departe misiunea Crucii Roşii”, ne-a declarat directorul  Crucii Roşii Române-filiala Tulcea, Simona Covaliov.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.