Centrul Judeţean de Excelenţă din Tulcea începe activitatea cu elevii săptămâna aceasta, în format online, conform scenariului în care ne aflăm. Încă de anul trecut, prin ordin, în fiecare judeţ al ţării a fost înfiinţat câte un Centru Judeţean de Excelenţă.

La Tulcea, profesorul Constantin Coca a fost detaşat în interesul învăţământului să conducă acest centru în luna decembrie a anului trecut.

n prezent sunt înscrişi în jur de 150 de elevi,  care  vor fi pregătiţi de 18 profesori tulceni, atât la limba română, cât şi la matematică.

 „La Centrul de Excelenţă s-au înscris în jur de 150 de elevi. Săptămâna aceasta o să încep pregătirile cu elevii. Acestea se vor organiza conform scenariului, adică online. În momentul acesta avem 18 profesori componenţi ai centrului. Ei nu  lucrează cu normă întreagă, ci intră la plata cu ora şi aceştia vor lucra o oră pe săptămână sau şase pe lună, în funcţie de cum vor fi organizate cursurile. În total, la toate grupele vor fi 18 profesori care colaborează, pentru că vor fi grupe cu perechi de profesori. Momentan se lucrează la română şi matematică, iar pe viitor avem în vedere obţinerea de norme de profesor şi înfiinţarea de grupe pentru mai multe discipline”, ne-a declarat şeful Centrului Judeţean de Excelenţă Tulcea, prof. Constantin Coca.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.