„Dacă legea va menţiona acest lucru, voi renunţa la pensie”

Marcel Ivanov, noua nominalizare a PLUS Tulcea pentru funcţia de prefect al judeţului, susţine că ar renunţa la pensia de militar în favoarea postului, dacă legea va impune acest lucru. Numirea în funcţia de prefect urmează să fie oficializată de către Guvernul României. Decizia vine în urma renunţării lui Ştefan Bicov, din motive personale, la nominalizarea primită pentru a ocupa această funcţie.

„Primul meu rol ca şi prefect este respectarea legii. Dacă legea va menţiona acest lucru, voi renunţa la pensie, nu este nicio problemă. Nici nu este atât de greu, pentru că pensia mea este de 3.000 de lei”, ne-a declarat Marcel Ivanov.

În ceea ce priveşte experienţa în administraţie, Marcel Ivanov spune că îl ajută foarte mult intervenţiile în situaţiile de urgenţă la care a participat atunci când a activat în armată.

„Timp de 33 de ani am lucrat în armată, iar printre unităţile la care am fost se află şi secţia 325 Logistică din Tulcea, care în misiuni avea şi intervenţia în situaţii de urgenţă. Fiind pe navă, am avut misiuni de acest gen când au fost inundaţii, am dus ajutoare la sinistraţi pe braţul Chilia. De asemenea, pe timpul când Dunărea este îngheţată avem misiunea de a traversa populaţia sau copiii la şcoală cu spărgătorul de gheaţă. Funcţia de prefect nu este nici una foarte grea, nici una foarte uşoară, ci una cu multă responsabilitate. Cred că voi putea să fac faţă, pentru că am anii de experienţă în armată care spun eu că o să mă ajute foarte mult. Sunt şi consilier local şi am avut contact cu administraţia locală”, a precizat Marcel Ivanov.

Reamintim faptul că ambii candidaţi au fost câştigătorii competiţiei interne a PLUS Tulcea pentru desemnarea noului prefect. În urma votului membrilor PLUS şi a punctajului obţinut din partea unei comisii de evaluare, Marcel Ivanov şi Ştefan Bicov s-au clasat pe primele două locuri, numele lor fiind trimise către Biroul Naţional al PLUS pentru decizia finală. Iniţial, nominalizat la funcţia de prefect a fost Ştefan Bicov. Ieri însă, într-un comunicat de presă, PLUS Tulcea a transmis declaraţia lui Ştefan Bicov prin care acesta explică de ce a renunţat la nominalizarea primită.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.