Pugilistele de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Danubiu Tulcea au participat, în perioada 1-6 martie, la Cupa României de Box Feminin, la Sibiu, unde au obţinut 11 medalii, dintre care patru de aur, patru de argint şi trei de bronz.

Cele patru fete care au obţinut medaliile de aur sunt Amalia Niţă, la 66 kg, Junioare, Alina Creţu, la 69 kg, Tineret, Roberta Andrei, la 75 kg, Tineret, antrenată de Dumitru Lefterache, şi Denisa Lazăr, la 76 kg, Cadete. De asemenea, sportivele care au luat argintul sunt Teodora Ciocoi, la 48 kg Cadete, Alexandra Pazargic, la 48 kg, Tineret, Mădălina Vasilache, la 69kg, Tineret, Oana Iorga, la 75 kg, Senioare. Pe locul al treilea s-au clasat Andreea Fota, la 54 kg, Junioare, Isabela Tirian, la 57 kg, Junioare şi Loredana Parpă, la 75 kg, Tineret.

Pe lângă numeroasele medalii obţinute, cinci sportive s-au calificat la Campionatele Europene. Este vorba despre Denisa Lazăr, Alina Creţu, Roberta Andrei, Mădălina Vasilache şi Amalia Niţă.

„Sunt bucuros că am putut să ne prezentăm la competiţie, deoarece toată echipa a ieşit negativă la testările COVID. Pe lângă faptul că am ajuns la competiţie, am reuşit să ne îndeplinim şi obiectivele. Am plecat cu un lot de 13 sportive şi ne-am întors cu 11 medalii, trei de bronz, patru de argint şi patru de aur. De asemenea, avem şi cinci fete calificate la Campionatele Europene”, ne-a declarat antrenorul secţiei de box de la CSM Danubiu Tulcea, Ştefan Simion.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.