Primele garaje din municipiu care vor fi demolate de Primăria Tulcea sau de proprietari sunt cele aflate în proximitatea Grădiniţei Nr.13. Unele dintre aceste garaje împiedică construirea unui zid de sprijin în procesul de reabilitare a unităţii de învăţământ. Mai mult,  administraţia locală a constatat că proprietarii evacuează apele uzate chiar în curtea grădiniţei.

„În spatele grădiniţei există nişte garaje care s-au extins, iar acele persoane elimină apele uzuale chiar în curtea unităţii de învăţământ, unde se văd conductele. Aşteptăm o adresă oficială de la proiectant şi constructor, pentru că trebuie construit un zid de sprijin. Vom notifica persoanele respective să îşi demoleze garajele, dacă nu, le vom demola noi. Vor avea la dispoziţie maxim o lună de zile”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Grădiniţa nr. 13 de pe Aleea Trifoiului a intrat zilele trecute într-un amplu proces de reabilitare şi extindere a clădirii, iar primarul Ştefan Ilie şi viceprimarul George Şinghi au fost la faţa locului pentru a vedea situaţia din teren.

„Grădiniţa este temelia sistemului de educaţie. Ca orice fundament, infrastructura învăţământului preşcolar trebuie să fie solidă şi să garanteze siguranţa şi sănătatea copiilor. Grădiniţa Nr.13 a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi extindere a clădirii. Pentru construirea unui zid de sprijin se impune şi demolarea unor garaje extinse neautorizat”, a precizat Ştefan Ilie.

Potrivit edilului, investiţia include lucrări de refacere a reţelei de apă şi canalizare, a reţelei de energie electrică, izolarea termică a clădirii, branşarea la sistemul de alimentare cu gaz, montarea de captori solari, realizarea unei instalaţii de detecţie şi semnalizare la incendiu, realizarea unui loc de joacă şi alte amenajări exterioare.

Anul acesta va începe demolarea a aproape 300 de garaje construite ilegal în cinci zone din  municipiul Tulcea, administraţia locală fiind în prezent în procedură de intabulare a tuturor suprafeţelor de teren aferente acestora. În locul garajelor vor fi amenajate locuri de parcare, de joacă şi spaţii verzi.